ΔΙΕΘΝΗ

Φονικός μουσώνας στη Νότια Ασία: Τουλάχιστον 650 νεκροί μέσα σε δύο εβδομάδες

φονικός-μουσώνας-στη-νότια-ασία-τουλά-432483

Ο μουσώνας έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 650 ανθρώπους τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη νότια Ασία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές των πληγεισών χωρών.

Στην Ινδία, το Μπανγκλαντές και το Νεπάλ, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τις κατακλυσμιαίες βροχές, που είχαν ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων πολιτών.

Με πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων, η Ινδία πληρώνει το βαρύτερο τίμημα με τουλάχιστον 460 νεκρούς. Πολλές περιοχές στο βόρειο και το βορειανατολικό τμήμα της χώρας έχουν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο εξαιτίας των πλημμυρών.

Χθες, τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πτώση κεραυνών σε διαφορετικές περιοχές της πολιτείας Ούταρ Πραντές, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αρχής διαχείρισης καταστροφών της χώρας.

Στο γειτονικό Νεπάλ, ο πιο πρόσφατος απολογισμός έκανε λόγο για 90 νεκρούς και 29 αγνοουμένους.

«Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για βροχοπτώσεις αυτήν την εβδομάδα και βρισκόμαστε σε κατάσταση επιφυλακής, όμως δεν αναμένουμε ότι θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο» επισήμανε ο Μπεντ Νίντχι Κανάλ, ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείο Εσωτερικών του Νεπάλ.

Στο Μπανγκλαντές, τουλάχιστον 97 άνθρωποι χάθηκαν από τις 10 Ιουλίου, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ στο Πακιστάν οι αρχές έχουν καταμετρήσει τουλάχιστον 30 νεκρούς.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου