ΔΙΕΘΝΗ

Ηρωας του Τσέρνομπιλ αυτοκτόνησε μόλις είδε τη σειρά –Ηταν ένας από τους «καθαριστές-καμικάζι»

ηρωας-του-τσέρνομπιλ-αυτοκτόνησε-μόλ-438570

Θλίψη προκαλεί το γεγονός, πως ένας από τους ήρωες του Τσέρνομπιλ, αυτοκτόνησε λίγο καιρό αφού είδε την μίνι σειρά της HBO!

Ο Ναγκασιπάι Ζουσούποφ, ήταν ένας από τους «καθαριστές-καμικάζι» που επιστρατεύτηκαν προκειμένου να καθαρίσουν την περιοχή στον κρατήρα Νο4, όπου έγινε η έκρηξη και ήταν μάλιστα από τους πρώτους που βρέθηκαν στο σημείο. Όταν όμως είδε την σειρά στην τηλεόραση, δεν άντεξε και στα τέλη Ιουνίου αυτοκτόνησε, κάτι που μαθεύτηκε αργότερα. Για την σειρά υπήρξαν αντιδράσεις και από άλλους επιζώντες.

Ο Ζουσούποφ, ζούσε στα όρια της φτώχεια, μαζί με την γυναίκα του και τα πέντε παιδιά του. Έμεναν σε ένα φτηνό και βρώμικο χόστελ, την ώρα που ζητούσε μάταια από την Ρωσική κυβέρνηση να του δώσει ένα διαμέρισμα να ζήσουν. Είχε τιμηθεί για τις ηρωικές του προσπάθειες στο Τσέρνομπιλ, αλλά ξεχάστηκε γρήγορα, όπως και το μισό εκατομμύριο του κόσμου που δούλεψε καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα, στην διάρκεια των πρώτων μηνών μετά την έκρηξη στο Τσέρνομπιλ.

Βλέποντας την σειρά της HBO δεν άντεξε και έβαλε τέλος στη ζωή του, πηδώντας από τον πέμπτο όροφο ενός διαμερίσματος, στη πόλη Ακτομπέ του Καζακστάν. Σύμφωνα με τα όσα είπε η κόρη του, μόλις είδε την σειρά έκλαιγε συνεχώς, καθώς του ήρθαν στο μυαλό όλα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο. Η υγεία του χειροτέρεψε από την ραδιενέργεια, αλλά κατάφερε να επιβιώσει. Είχε ωστόσο συχνούς πονοκεφάλους και λιποθυμίες. Όλα αυτά δεν τον λύγισαν μέχρι που βγήκε στον «αέρα» η σειρά. Εκεί δεν άντεξε και έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, νοιώθοντας παράλληλα ξεχασμένος από την ίδια του την πατρίδα…

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου