ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Συλλήψεις κατά τη διάρκεια διαδήλωσης με αίτημα «δίκαιες εκλογές»

ρωσία-συλλήψεις-κατά-τη-διάρκεια-διαδ-441004

Δεκάδες αντιπολιτευόμενοι συνελήφθησαν από την αστυνομία της Ρωσίας στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης διαμαρτυρίας εναντίον του αποκλεισμού ανεξαρτήτων υποψηφίων από τις τοπικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Στη διαδήλωση, η οποία δεν είχε την άδεια των αρχών, συμμετείχαν σχεδόν 2000 άνθρωποι και κατέληξε το βράδυ στη σύλληψη δεκάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων των διοργανωτών Λιουμπόφ Σόμπολ, Ιλιά Γιάσιν και Ιβάν Ζντάνοφ, συμμάχων του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Η οργάνωση OVD-Info, που καταγράφει τις συλλήψεις, έκανε λόγο για 38 συλλήψεις συνολικά, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για «περισσότερες από 25» συλλήψεις. Οι διαδηλωτές κατηγορούν την Εκλογική Επιτροπή ότι μπλοκάρει τις υποψηφιότητες στελεχών της αντιπολίτευσης και ανεξαρτήτων υποψηφίων στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, καταγγέλλοντας ότι ένα μέρος των υπογραφών των οπαδών τους, που απαιτούνταν για να μπορέσουν να κατέβουν, παραποιήθηκαν.

Φωνάζοντας το σύνθημα «είναι η πόλη μας!», οι διαδηλωτές πέρασαν από το δημοτικό μέγαρο της Μόσχας, προτού μεταβούν στην έδρα της Εκλογικής Επιτροπής. «Σε όλη τη Μόσχα, αποσύρουν τους ανεξάρτητους υποψήφιους. Πρέπει αυτός ο δήμαρχος (ο Σεργκέι Σομπιάνιν), κυνικός και ψεύτης, να ακούσει τη φωνή μας» δήλωσε ο αντιπολιτευόμενος Ιλιά Γιάσιν, που συνελήφθη στο τέλος της διαδήλωσης.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου