ΔΙΕΘΝΗ

Πήρε το μάθημά της η Μέρκελ: Kαθιστή στην υποδοχή της Δανής πρωθυπουργού [εικόνες]

πήρε-το-μάθημά-της-η-μέρκελ-kαθιστή-στη-443739

Η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι πήρε το μάθημά της μετά τα τρία περιστατικά όπου εμφανίστηκε να τρέμει ανεξέλεγκτα τις τελευταίες εβδομάδες.

Κι έτσι κατά την επίσημη υποδοχή σήμερα της νέας πρωθυπουργού της Δανίας στην καγκελαρία στο Βερολίνο η Μέρκελ και η Μέτε Φρέντρικσεν παρέμειναν καθιστές κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο γειτονικών χωρών. Οι δύο ηγέτιδες κάθισαν σε καθίσματα με λευκή επένδυση που είχαν τοποθετηθεί ειδικά για την περίσταση σε μια εξέδρα με κόκκινο χαλί.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν εθεάθη σήμερα να τρέμει, αντίθετα ήταν χαλαρή κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων δίπλα στην πρωθυπουργό της Δανίας Φρέντρικσεν

Μία ημέρα αφού εθεάθη να τρέμει ενώ στεκόταν για να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας -το τρίτο επεισόδιο τρόμου που είχε η σε διάστημα τριών εβδομάδων- η Μέρκελ ήταν σήμερα χαλαρή και χαμογελούσε πλατιά.
Ήταν η πρώτη φορά που έσπασε το πρωτόκολλο υποδοχής ξένων ηγετών στην καγκελαρία, σχολιάζουν γερμανικά ΜΜΕ

Φορούσε λευκό σακάκι και μαύρο παντελόνι και κρατούσε τα χέρια σταυρωμένα μπροστά της, ενώ η Δανή πρωθυπουργός καθόταν δίπλα της σταυροπόδι. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild η αλλαγή του πρωτοκόλλου έγινε κατόπιν αιτήματος της Γερμανίδας καγκελαρίου. Μετά τη συνάντησή της χθες, Τετάρτη, με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Άντι Ρίνε, η καγκελάριος είπε ότι «επεξεργάζεται» αυτά τα επεισόδια που πρωτοεμφανίσθηκαν στα μέσα Ιουνίου, όμως επέμεινε πως είναι καλά και πως «όπως ήρθε μια μέρα, έτσι και θα φύγει».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου