ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνα-σοκ: Πατέρας νεκρός αγκαλιά με την κόρη του στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

εικόνα-σοκ-πατέρας-νεκρός-αγκαλιά-με-τ-460169

Ο Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ και η 2χρονη κόρη του, Άντζι Βαλέρια κείτονται νεκροί στον ποταμό Rio Grande μετά την προσπάθειά τους να φτάσουν στις ΗΠΑ μέσω του Μεξικού. Μια εικόνα γροθιά στο στομάχι που υπενθυμίζει με τον πιο σκληρό τρόπο την τραγωδία με τον μικρό Αϊλάν στην πιο δραματική κορύφωση του προσφυγικού.

Το μικρό κορίτσι έχει χωθεί μέσα στην μπλούζα του μπαμπά της, ο οποίος προφανώς την είχε δέσει πάνω του προκειμένου να περάσουν το ποτάμι. «Η χώρα μας θρηνεί ξανά. Παρακαλώ όλες τις οικογένειες, όλους τους γονείς να μην το ρισκάρετε. Η ζωή αξίζει πολλά» είπε η υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Αέξάντρα Χιλ.

Η φωτογραφία του μικρού Αϊλάν στην παραλία της Αλικαρνασσού συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και ανέδειξε την άρνηση της Δύσης να δεχθεί τις συνέπειες της απραξίας στον πόλεμο της Συρίας. Η φωτογραφία του πατέρα και της κόρης από το Σαλβαδόρ στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό προκαλεί νέο σοκ αλλά δεν αναμένεται να επηρεάσει την άκαμπτη πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ στο μεταναστευτικό.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας του Ελ Σαλβαδόρ, ο πατέρας και η κόρη έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή και εντοπίστηκαν τη Δευτέρα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου