ΔΙΕΘΝΗ

Εκρηξη στη Λιόν με πολλούς τραυματίες –«Είναι επίθεση» λέει ο Μακρόν

εκρηξη-στη-λιόν-με-πολλούς-τραυματίες-497902

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε κεντρικό πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης Λιόν της Γαλλίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Βίκτωρος Ουγκώ, στο κέντρο της πόλης στην κεντρική Γαλλία. Πληροφορίες που αναφέρουν πως το περιστατικό οφείλεται σε παγιδευμένο δέμα δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Για την ώρα τα αίτια της έκρηξης στον πεζόδρομο της Λιόν παραμένουν άγνωστα. Η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά από φούρνο στη γωνία της Βίκτωρος Ουγκώ και της οδού Σαλά λίγα μέτρα από την πλατεία Μπελκούρ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 8 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αλλά και πυροτεχνουργοί βρίσκονται στο σημείο της έκρηξης της πρώτης πρωτεύουσας της Γαλλίας, της Λυόν, με τον πεζόδρομο να έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Η περιφέρεια καλεί τους πολίτες να αποφύγουν το σημείο μέχρι νεοτέρας.

Αναζητείται άνδρας που κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας

Ανδρας αναζητείται από τις αρχές. Ο άγνωστος άνδρας κινούνταν με ποδήλατο και φέρεται να άφησε στο σημείο μια βαλίτσα, η οποία στη συνέχεια εξερράγη. Ο άγνωστος ηλικίας περίπου 30 με 35 ετών κατεγράφη σε κάμερα ασφαλείας, ωστόσο είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και φορούσε γυαλιά ηλίου.

Για «επίθεση» κάνει λόγο ο Μακρόν για την έκρηξη στη Λιόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε μια πρώτη αντίδραση, έκανε λόγο για «επίθεση», από την οποία δεν υπήρξαν νεκροί.

Νωρίτερα, πηγές της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας και των δικαστικών αρχών ανέφεραν ότι ένα παγιδευμένο δέμα, που ήταν τοποθετημένο στο οδόστρωμα εξερράγη. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η βόμβα περιείχε «καρφιά και βίδες».

Ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας διαβεβαίωσε ότι η ζωή των τραυματιών δεν κινδυνεύει και ότι φέρουν τραύματα στο κάτω μέρος του σώματός τους. Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο lyoncapitale.fr, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα παιδί 10 ετών.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου