ΔΙΕΘΝΗ

Στη φυλακή κτηνοτρόφος βιομηχανικής εκτροφής στη Γερμανία που βασάνιζε ζώα

στη-φυλακή-κτηνοτρόφος-βιομηχανικής-586468

Για πρώτη φορά στη Γερμανία, κτηνοτρόφος βιομηχανικής εκτροφής καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης για βασανισμό ζώων. Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων αποκαλούν την απόφαση ιστορική.

Συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή κτηνοτρόφος βιομηχανικής εκτροφής χοίρων καταδικάστηκε από δικαστήριο, σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για ακραία κακοποίηση ζώων.
Στην αιτιολογία της απόφασης αναφέρονται οι καταστροφικές συνθήκες που επικρατούσαν στους στάβλους του κτηνοτρόφου, εξαιτίας των οποίων πέθαναν βασανιστικά εκατοντάδες χοίροι και χρειάστηκε να ευθανατισθούν άλλοι τόσοι.

Στους στάβλους στο Merklingen, πέθαναν συνολικά πάνω από 1.600 ζώα.

Εικόνες από κρυφή κάμερα δείχνουν χοίρους στοιβαγμένους ασφυκτικά, με αυτιά και ουρές ξεριζωμένα, με πληγές μεγάλες σαν πιάτα, να κείτονται αβοήθητα μέσα σε λάσπη από κόπρανα, ανάμεσα σε πτώματα σε αποσύνθεση. Η ίδια κάμερα δείχνει τον κτηνοτρόφο να σφάζει δύο χοίρους με βαριοπούλα.
Ο δικαστής περιέγραψε τις συνθήκες ως «μαζική κόλαση ζώων».

«Είναι η πρώτη φορά στη Γερμανία που ιδιοκτήτης βιομηχανικής κτηνοτροφίας καταδικάζεται για κακοποίηση ζώων, με ποινή φυλάκισης», δήλωσε ο Friedrich Mülln, ιδρυτής και πρόεδρος της Οργάνωσης για τα Δικαιώματα των Ζώων Sokotierschutz.

Οι ακτιβιστές της είναι αυτοί που έφεραν στο φως τη φρίκη των εγκαταστάσεων του κτηνοτρόφου, καταγράφοντάς τες σε βίντεο το 2016 και πληρώνοντας μάλιστα πρόστιμο για παράνομη είσοδο στον χώρο. «Επιτέλους, ένας δικαστής τόλμησε να σπάσει ένα ταμπού και να τιμωρήσει αυστηρά τις κακές πρακτικές στη κτηνοτροφία».

Ο δικαστής αναφέρθηκε σε σπάνιας ωμότητας κακοποίηση και επέβαλλε τη μέγιστη δυνατή ποινή, ενώ απαγορεύτηκε στον κτηνοτρόφο και στους συνεταίρους του η κατοχή οποιουδήποτε ζώου.

Τα προϊόντα του καταδικασμένου κτηνοτρόφου κυκλοφορούσαν σε όλη την Ευρώπη, με διάφορες σφραγίδες ποιότητας, όπως «Σφραγίδα ποιότητας του κρατιδίου Βάδης-Βυρτεμβέργης» ή «Σφραγίδα Ευζωίας».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου