ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Πυροβολισμοί σε σχολείο -Έξι παιδιά νεκρά. Αυτοκτόνησαν οι δράστες

βραζιλία-πυροβολισμοί-σε-σχολείο-έξι-591085

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε σχολείο στα ανατολικά προάστια του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στην περιοχή Σουζάνο την Τετάρτη.

Δύο άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στο σχολείο μόλις ξεκίνησαν τα μαθήματα και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησαν, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Από τα πυρά των δραστών έχασαν τη ζωή τους έξι παιδιά, ένας καθηγητής και ένας άνθρωπος που στεκόταν ακριβώς έξω από το κτήριο.

Τουλάχιστον 17 άλλοι άνθρωποι, κυρίως παιδιά, πυροβολήθηκαν στο δημοτικό σχολείο Ραούλ Μπραζίλ και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση η αστυνομία. Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.

Η αστυνομία ανέφερε πως δύο έφηβοι, οι οποίοι φορούσαν μάσκες στο πρόσωπο, εισήλθαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν γύρω στις 9.30 π.μ. τοπική ώρα. Οι δύο έφηβοι φέρεται στο τέλος να έστρεψαν τα όπλα στους εαυτούς τους.

Ένα άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε περίπου 500 μέτρα από το σχολείο Ραούλ Μπραζίλ λίγο πριν από τους πυροβολισμούς στο σχολείο, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Περίπου 1.000 παιδιά φοιτούν στο σχολείο, ανέφερε η αστυνομία.

Τα θύματα «δολοφονήθηκαν ανελέητα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο, Ζοάο Ντόρια.

Μη κατονομαζόμενος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Folha de S. Paolo πως είδε έναν άνθρωπο να πυροβολεί με όπλο έξω από το σχολείο και στη συνέχεια να εισέρχεται σε αυτό καθώς ξεκινούσαν τα μαθήματα.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου