ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτοκτόνησε η 23χρονη Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Κέλι Κάτλιν

αυτοκτόνησε-η-23χρονη-ολυμπιονίκης-της-593744

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 23 ετών -Πριν από ένα μήνα έγραφε πως ένιωθε μεγάλη πίεση στην προσπάθειά της να καταφέρει να συνδυάσει τον αθλητισμό με τις σπουδές

Σοκ στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα προκάλεσε η είδηση της αυτοκτονίας της Κέλι Κάτλιν σε ηλικία 23 ετών. Η Κέλι Κάτλιν ήταν τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης στην ποδηλασία. Συμμετείχε στην Αμερικανική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, είχε κερδίσει τρεις φορές συνεχόμενα παγκόσμιους τίτλους από το 2016 ως το 2018, χρονιά στην οποία κατέκτησε και το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος της ο πατέρας στο Velo News: «Δεν υπάρχει λεπτό που να μην την έχουμε στο μυαλό μας και να μην σκεφτόμαστε την υπέροχη ζωή που θα μπορούσε να έχει. Θα δίναμε την ζωή μας για να την φέρουμε πίσω. Ο πόνος είναι αβάσταχτος».

Φαίνεται πως η 23χρονη Κάτλιν ένιωθε μεγάλη πίεση καθώς η ίδια πριν από ένα μήνα είχε γράψει στο ίδιο σάιτ για την δυσκολία της βρει το χρόνο και να καταφέρει να συνδυάσει την αθλητική με την ακαδημαϊκή της καριέρα:

«Ούσα φοιτήτρια και επαγγελματίας ποδηλάτισσα, μερικές φορές νιώθω πως χρειάζομαι χρονομηχανή για να προλάβω τα πάντα. Και πάλι κάτι μου ξεφεύγει. Αυτό είναι ίσως το σημείο που θα περιμένατε να πω κάτι κλισέ όπως “τα πάντα είναι η καλή διαχείριση χρόνου”. Ή ίσως κάτι όμορφο, ένα ενθαρρυντικό μότο, όπως “το να είμαι φοιτήτρια με κάνει καλύτερη αθλήτρια”! Εξάλλου, με κάποιον τρόπο τα προλαβαίνω όλα, σωστά; Σίγουρα, αυτό ισχύει αρκετά. Αλλά η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές, δεν προλαβαίνω τα πάντα.

Η Κάτλιν είχε γεννηθεί στο Σεν Πολ και αποφοίτησε πέρυσι από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα με πτυχίο στα Μαθηματικά και τα Κινεζικά και φέτος σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου