ΔΙΕΘΝΗ

Τι λένε τα αρχεία του FBI για τον Μάικλ Τζάκσον και την παιδεραστία

τι-λένε-τα-αρχεία-του-fbi-για-τον-μάικλ-τζά-594972

Τα χρήματα και η φήμη του Μάικλ Τζάκσον φαίνεται ότι απέτρεπαν πολλούς από την έρευνα για τις καταγγελίες ότι κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αφήνοντας την Νέβερλαντ», όπου δύο άνδρες κατηγορούν τον βασιλιά της ποπ ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά, ήρθε εκ νέου στο φως το αρχείο που διατηρούσε το Γραφείο Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών (FBI) για τον τραγουδιστή.

Σε αυτό υπάρχει ένα έγγραφο από τον Δεκέμβριο του 1993 από μία πηγή στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες που ενημερώνει τους ομοσπονδιακούς πράκτορες ότι υπήρξαν δύο καταγγελίες αγοριών από το Μεξικό στο FBI ότι κακοποιήθηκαν από τον Μάικλ Τζάκσον. Η πηγή σημειώνει ότι οι αρχές γνώριζαν τις καταγγελίες και ερευνούσαν την υπόθεση το 1985 ή το 1986 αλλά τελικά οι πράκτορες σταμάτησαν επειδή ο τραγουδιστής θα παραλάμβανε ένα βραβείο από τον Λευκό Οίκο.

Σε άλλο σημείωμα το 1997 με τίτλο «παιδική πορνογραφία» οι πράκτορες εξέτασαν μία βιντεοταινία του τραγουδιστή. Στην περιγραφή της κασέτας έγραφε: «Τα αγαπημένα του Μάικλ Τζάκσον από την Νέβερλαντ. Μία ανθολογία αγοριών». Ωστόσο, δεν αναφέρουν τι ακριβώς είδαν. Απλώς σχολιάζουν ότι ήταν πολύ κακής ποιότητας η εγγραφή.

Σε άλλη αναφορά του FBI φαίνεται ότι οι πράκτορες είχαν προσεγγίσει τον νεαρό Τζόρνταν Τσάντλερ που είχε κατηγορεί για παιδεραστία τον τραγουδιστή, ο οποίος συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με την οικογένεια του παιδιού και τους κατέβαλε 23 εκατ. δολάρια.

Τον Σεπτέμβριο του 2004 οι πράκτορες του FBI ζήτησαν από τον Τσάντλερ να καταθέσει σε μία άλλη δίκη παιδεραστίας εναντίον του τραγουδιστή. Εκείνος φέρεται να τους απάντησε ότι δεν θα καταθέσει και εάν επιχειρήσουν να τον αναγκάσουν θα χρησιμοποιούσε κάθε δυνατό ένδικο μέσο για να το αποφύγει.

Αργότερα βέβαια έγινε γνωστό ότι ο Τζόρνταν Τσάντλερ έφυγε προσωρινά από τις ΗΠΑ προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο να υποχρεωθεί να πάει στη δίκη. Σε αυτήν ο 15χρονος Γκάβιν Αρβίζο και ο μικρότερος αδερφός του παραδέχθηκαν ότι ο τραγουδιστής τους έδειχνε ταινίες πορνό, τους έδινε αλκοόλ, είχε αυνανιστεί μπροστά τους και είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τον 13χρονο. Τελικά τον Ιούνιο του 2005 ο Μάικλ Τζάκσον κρίθηκε αθώος.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου