ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Έχουμε το Αιγαίο μας, τη Μεσόγειο μας, δεν έχουμε όμως Κουρδιστάν

ερντογάν-έχουμε-το-αιγαίο-μας-τη-μεσόγ-601633

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Τραπεζούντα απάντησε σε όσους Κούρδους του κόμματος HDP μίλησαν για περιοχή Κουρδισταν εντός της Τουρκίας.

Ο Tούρκος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε την Μαύρη Θάλασσα μας, έχουμε την Μεσόγειο μας, έχουμε την κεντρική Ανατολία μας,έχουμε το Αιγαίο μας, έχουμε τον Μαρμαρά μας. Όμως σε μας δεν υπάρχει μια περιοχή Κουρδιστάν. Αν σου αρέσει ιδιαίτερα, στο βόρειο Ιράκ υπάρχει εκεί Κουρσδιστάν πήγαινε εκεί. Πήγαινε στο Κουρδιστάν« δήλωσε ο ίδιος.

Ο Ερντογάν τα τελευταία χρόνια έχει βάλει στο στόχο τους Κούρδους του HDP και τους κατηγορεί για σχέσεις με το PKK.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλου σε ομιλία του στην Άγκυρα ανακοίνωσε πως η Άγκυρα έχει λάβει μέτρα σε όσους Ευρωπαίους τουρίστες έχουν συμμετάσχει σε διοργανώσεις ή εκδηλώσεις τρομοκρατικών οργανώσεων και ανέφερε πως όλοι τους θα συλλαμβάνονται απο τη στιγμή που θα μπαίνουν στην Τουρκία.

«Όσοι στην Ευρώπη και στη Γερμανία συμμετέχουν στις διοργανώσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων και μετά έρχονται για διακοπές στην Τουρκία, στην Αττάλεια, στην Αλικαρνασσό ας πούμε… Λάβαμε τα μέτρα μας γι αυτούς. Αν τολμήσουν να έρθουν. Μόλις φτάσουν στα αεροδρόμια, θα τους κρατήσουμε και θα τους ξαποστείλουμε. Δεν θα είναι έτσι εύκολο. Δεν θα κάνουν προδοσία στο εξωτερικό για να κάνουν διακοπές στο εσωτερικό!» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

[eleftherostypos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου