ΔΙΕΘΝΗ

Μία γυναίκα πέθανε και 28 έπαθαν δηλητηρίαση μετά από γεύμα σε εστιατόριο με αστέρι Michelin

μία-γυναίκα-πέθανε-και-28-έπαθαν-δηλητηρ-611824

Μία γυναίκα πέθανε, ενώ 28 άνθρωποι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση μετά από το γεύμα του σε βραβευμένο εστιατόριο με αστέρι Michelin, στην Ισπανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η γυναίκα είχε πάει στο εστιατόριο RiFF στη Βαλένθια με τον σύζυγο και τον γιο της, 12 ετών, οι οποίοι παρουσίασαν διάρροια και εμετούς. Το εστιατόριο παραμένει κλειστό, ενώ οι αρχές διερευνούν τα ακριβή αίτια του τραγικού περιστατικού.

Το RiFF, που έχει βραβευθεί με ένα αστέρι Michelin και περιγράφεται ως εστιατόριο που προσφέρει «καινοτόμα κουζίνα», ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες του.

Οι αρχές αναζήτησαν και βρήκαν συνολικά 75 άτομα που είχαν φάει στο εστιατόριο μεταξύ της 13ης και της 16ης Φεβρουαρίου, και διαπίστωσαν πως 29, είχαν υποστεί τροφική δηλητηρίαση, περιλαμβανομένων τριών οικογενειών.

Μεταξύ αυτών ήταν και μια 46χρονη γυναίκα, η οποία έφαγε με την οικογένειά της το βράδυ του Σαββάτου και πέθανε στο σπίτι της, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Εκπρόσωπος της αρμόδιας τοπικής αρχής είπε στο BBC News πως τη Δευτέρα έγινε έρευνα στο RiFF αλλά δεν διαπιστώθηκε κάποιο προφανές αίτιο.

Δείγματα κάποιων εκ των πιάτων που σερβιρίστηκαν έχουν αποσταλεί στο Εθνικό Τοξικολογικό Ινστιτούτο για ανάλυση, όπως έγινε γνωστό. Κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για δηλητηριάσεις που οφείλονται σε μανιτάρια, αλλά αξιωματούχοι των αρχών είπαν πως περιμένουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων, πριν ξεχωρίσουν κάποιον συγκεκριμένο συστατικό.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου