ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρή χιονοθύελλα «σαρώνει» Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη: Πάνω από 1.000 ακυρώσεις πτήσεων

σφοδρή-χιονοθύελλα-σαρώνει-ουάσιν-613264

Στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης οι δρόμοι νωρίς το απόγευμα είχαν γίνει γυαλί από το χιονόνερο που έπεφτε, εξαιτίας του οποίου σημειώθηκαν πολλά μικροατυχήματα αλλά και μποτιλιαρίσματα.

Στην Ουάσινγκτον έπεσαν περίπου 15 εκατοστά χιόνι ενώ λίγο ψηλότερο ήταν το στρώμα του χιονιού που κάλυψε το Γκρίνκασλ, στη νοτιο-κεντρική Πενσιλβάνια. Μέχρι το απόγευμα, η χιονοθύελλα είχε πλήξει και την περιοχή της Βοστόνης. Πολλά σχολεία έκλεισαν στη Φιλαδέλφεια, τη Βαλτιμόρη και την Ουάσινγκτον.

Ματαιώνονται εκατοντάδες πτήσεις

Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή καθυστέρησαν από τα αεροδρόμια της Ουάσινγκτον, της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας και του Σικάγο. Οι διευθύνσεις των αεροδρομίων κάλεσαν τους επιβάτες να βρίσκονται σε επαφή με τις αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες πρόκειται να ταξιδέψουν για να ενημερώνονται για τυχόν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση θα σταματήσει, όμως θα μετατραπεί αρχικά σε χιονόνερο και κατόπιν σε βροχή, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων νωρίς το πρωί.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Νιου Τζέρσι

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Φιλ Μέρφι κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καλώντας τους πολίτες να οδηγούν προσεκτικά στο χιόνι.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει εξάλλου ότι ένα βαρομετρικό χαμηλό μπορεί να πλήξει την Αριζόνα, το Κολοράντο, το Νέο Μεξικό και τη Γιούτα τις επόμενες ώρες και ότι το χιόνι ενδέχεται να φτάσει τα 30-60 εκατοστά.

Ένα τρίτο βαρομετρικό σύστημα προκαλεί σφοδρές βροχοπτώσεις στα νοτιοανατολικά και οι αρχές προειδοποιούν για ενδεχόμενες πλημμύρες.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου