LIFE STYLE

Σάλος με τη μάσκα ομορφιάς προσώπου Κιμ Γιονγκ Ουν

σάλος-με-τη-μάσκα-ομορφιάς-προσώπου-κι-689216

Οργή έχει προκαλέσει μια νοτιοκορεάτικη εταιρεία μόδας και καλλυντικών, εικονίζοντας τον Κιμ Γιονγκ Ουν με μια μάσκα προσώπου της.

Η εταιρεία λέει ότι έχει πουλήσει πάνω από 25.000 «πυρηνικές μάσκες για ενυδάτωση» από τον Ιούνιο.

Ωστόσο, πολλά νοτιοκορεάτικα καταστήματα έχουν σταματήσεις της πωλήσεις εν μέσω μιας δημόσιας αντίδρασης και ανησυχιών για την νομιμότητα της μάσκας.

Ο ηγέτης τς Βόρειας Κορέας και το καθεστώς του έχουν επικριθεί από τα Ηνωμένα Έθνη για «συστηματικές» παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα, στην Νότια Κορέα είναι παράνομο να μιλούν ευνοϊκά για την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, αν και ο νόμος σπάνια εφαρμόζεται. Τα δύο κράτη εξακολουθούν να είναι τεχνικά σε πόλεμο, αλλά οι ηγέτες τους παρέστησαν φέτος σε συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίησης.

Μάσκες ομορφιάς

Πάντως, οι μάσκες ομορφιάς δημιουργήθηκαν από την «5149», μια νοτιοκορεατική εταιρεία μόδας και καλλυντικών.

Τα προπαγανδιστικά σλόγκαν αναφέρουν πως η μάσκα περιέχει μεταλλικό νερό από το Όρος Πακτού. Στην κορεατική μυθολογία, το ιερό ενεργό ηφαίστειο είναι η γενέτειρα του Ντάνγκουν, ιδρυτή του πρώτου κορεατικού βασιλείου πριν από 4.000 χρόνια.

Σε μια συνέντευξη με τους New York Times, ο διευθύνων σύμβουλος της 5149, Κβαν Χιεόν-γιου δήλωσε πως ήθελε οι μάσκες να γιορτάσουν τις κορεατικές συνόδους κορυφής που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα φέτος και αποτελούν ένα πολύ σημαντικό και μοναδικό γεγονός.

Την ίδια ώρα, δεκάδες Κορεάτες έχουν ποστάρει φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις μάσκες ομορφιάς, οι οποίες κοστίζουν 3.9 ευρώ.

Αλλά πολλά καταστήματα τις έχουν απομακρύνει από τα ράφια τους μετά από αντιδράσεις που ξέσπασαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου