ΔΙΕΘΝΗ

Πώς περιγράφουν έλληνες ευρωβουλευτές την επίθεση

πώς-περιγράφουν-έλληνες-ευρωβουλευτ-691626

Τη στιγμή της επίθεσης αλλά και την κατάσταση που επικρατεί γενικά στο Στρασβούργο μετά από αυτήν καταγράφουν με αναρτήσεις τους στα social media έλληνες ευρωβουλευτές.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε μάλιστα αποκλεισμένος σε μπαρ κοντά στο σημείο που έγινε επίθεση με νεκρούς και τραυματίες.

Την δική του περιγραφή για το πως έζησε το γεγονός έδωσε με αναρτήσεις του στο twitter ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κύρτσος:

“Βγήκα στο κέντρο του Στρασβούργου να χαρώ τη βραδινή ατμόσφαιρα της “πρωτεύουσας των Χριστουγέννων”.
Επεσαν πυροβολισμοί και απομακρύνθηκα, μαζί με πολύ κόσμο, γρήγορα αλλά χωρίς πανικό.
Υπάρχουν τραυματίες.
Δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.”.

“Πρώτος απολογισμός του χτυπήματος στο Στρασβούργο στην περιοχή που έκανα χριστουγεννιάτικη βόλτα.
1 νεκρός.
6 τραυματίες.
Ο δράστης έχει διαφύγει.
Τον άκουσα να πυροβολεί σε 3 διαφορετικά μέρη στο κέντρο γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να είναι τρομοκρατικό χτύπημα.”

“Νέες πληροφορίες για το χτύπημα στο Στρασβούργο.
2 νεκροί,11 σοβαρά τραυματίες.
Ο δράστης έχει διαφύγει αλλά έχει αναγνωριστεί και έχει ποινικό μητρώο.
Τέθηκε σε εφαρμογή το “λευκό σχέδιο” με τα νοσοκομεία έτοιμα να υποδεχθούν μεγάλο αριθμό θυμάτων.”

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, το ευρωκοινοβούλιο έθεσε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις και απέκλεισε το κτίριο. Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στο twitter, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο ευρωκοινοβούλιο.

Mιλώντας στο cretapost, ο Μανόλης Κεφαλογιάννης διαβεβαίωσε ότι όλοι οι συνάδελφοί του με τους οποίους μπόρεσε να μιλήσει είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως διηγήθηκε ο ίδιος, κινούνταν μαζί με κάποια άτομα στον δρόμο με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο του, όταν ξαφνικά αντιλήφθηκαν κόσμο να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση και τους αστυνομικούς να κατευθύνουν τους πολίτες σε καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες προκειμένου να προφυλαχθούν.

“Βρισκόμασταν σε απόσταση 100 μέτρων από το συμβάν. Πληροφορηθήκαμε ότι είχαν πέσει πυροβολισμοί και είδαμε δύο ανθρώπους πεσμένους στον δρόμο” είπε χαρακτηριστικά στο cretapost, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και τα άτομα που τον συνόδευαν οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος όπου και παρέμειναν για λίγο, πριν επιστρέψει στο ξενοδοχείο του.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου