ΔΙΕΘΝΗ

Σαν σήμερα 10 Νοεμβρίου

σαν-σήμερα-10-νοεμβρίου-831779
1775 μ.Χ.
Ιδρύεται το σώμα των Πεζοναυτών (Marines), που αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ΗΠΑ στις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.
1885
Ο Γκότλιμπ Ντάιμλερ, ιδρυτής αργότερα της Mercedes, κατασκευάζει την πρώτη μοτοσικλέτα. Είναι 264 κ.ε. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 12 χλμ/ώρα. Την οδηγεί ο γιος του Πάουλ.
1924
Ταραχές και συγκρούσεις ξεσπούν στην Καβάλα, μεταξύ καπνεργατών από τη μία πλευρά, και στρατού και χωροφυλακής από την άλλη. Στη διάρκεια των επεισοδίων σκοτώνονται μία εργάτρια κι ένας αξιωματικός της χωροφυλακής.
1949
Ο ΟΤΕ αποκτά τον πρώτο του συνδρομητή.
1989
Ανατρέπεται το κομουνιστικό καθεστώς της Βουλγαρίας. Ο Τεοντόρ Ζίβκοφ εγκαταλείπει την ηγεσία του βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος, μετά από 35 χρόνια στην εξουσία.
1995
Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης, Αντώνης Σαμαράς, επιβεβαιώνει δημοσίευμα του «Έθνους», σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραψε στις 15 Σεπτεμβρίου σύμβαση για παραχώρηση της εκμετάλλευσης του «Ξυστό» σε επιχείρηση του Σωκράτη Κόκκαλη, λίγες ώρες πριν από την πτώση της κυβέρνησής του.
ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου