ΔΙΕΘΝΗ

Πολύνεκρη επίθεση σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ

πολύνεκρη-επίθεση-σε-συναγωγή-στο-πίτ-727425

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, όταν το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα) ένοπλος άνοιξε πυρ σε εβραϊκή συναγωγή στο Πίτσμπουργκ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KDKA, μέχρι στιγμή οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι είναι οκτώ, ενώ υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που έχουν δεχτεί πυροβολισμούς, όμως δεν είναι γνωστή η κατάστασή τους.

Όπως αναφέρει το KDKA ο δράστης έχει παραδοθεί, ενώ είναι τραυματισμένος.

Σύμφωνα πάντα με το KDKA, ο δράστης μπήκε στη συναγωγή και φώναξε «όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν».

Τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από τα πυρά του δράστη, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η κατάσταση τους.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στον δράστη και τους αστυνομικούς, οι οποίοι χρειάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητα τους για να προστατευτούν από τα πυρά.Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν 46χρονο που κουβαλούσε μαζί του πολλά όπλα.

Αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία, τόνισαν ότι ο ένοπλος μπήκε στην συναγωγή και άνοιξε πυρ.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και προχωρούν σε εκκένωση του χώρου, ενώ οι Αρχές συνιστούν στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

Τραμπ: Υπάρχουν πολλοί νεκροί

«Παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν στο Πίτσμπουργκ. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο. Άνθρωποι στην περιοχή Squirrel Hill πρέπει να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί. Προσοχή στον ένοπλο. Ο Θεός μαζί σας!» είπε με μήνυμά του στο Twitter, o Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου