ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Συλλάβαμε τον δράστη με τα τρομοδέματα»

τραμπ-συλλάβαμε-τον-δράστη-με-τα-τρομ-727893

Δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ κατονόμασαν τον Σέζαρ Σαγιόκ, 56 ετών, ως δράστη στην υπόθεση με την αποστολή δεμάτων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ.

«Τον συλλάβαμε», ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο twitter, τονίζοντας πως «τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας».

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, που δεσμεύτηκε να την σταματήσει. «Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι», υπογράμμισε.

Μιλώντας στο Reuters, αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας είπε ο άνδρας που συνελήφθη στη Φλόριντα είναι ο βασικός και πιθανόν ο μόνος ύποπτος!

Ο αξιωματούχος αυτός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, πρόσθεσε ότι η σύλληψη έγινε στο πάρκιγνκ ενός καταστήματος της αλυσίδας AutoZone στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντα.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι ερευνάται το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι ύποπτοι.

Νωρίτερα, και όπως είχε μεταδώσει το Sputnik, η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ (FBI) σε επιχείρηση που πραγματοποίησε στη Φλόριντα, συνέλαβε τον ύποπτο άνδρα, ενώ την είδηση έσπευσε να επιβεβαιώσει και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αξιωματούχος του υπουργείου πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 14:30 (τοπική ώρα, 21:30 ώρα Ελλάδας).

Μέχρι στιγμής, «παγιδευμένα» δέματα έχουν ταχυδρομηθεί σε κορυφαίους πολιτικούς και προσωπικότητες, που επικρίνουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ανάμεσα στους παραλήπτες των πακέτων, είναι ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, αλλά και ο διάσημος ηθοποιός, Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

ΠΗΓΗ: newsit.gr, με πληροφορίες από Sputnik & ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου