ΔΙΕΘΝΗ

Επίσημη ανακοίνωση επιβεβαιώνει σενάρια πώλησης των Financial Times

επίσημη-ανακοίνωση-επιβεβαιώνει-σεν-408674

Ο βρετανικός εκδοτικός όμιλος Pearson ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την πώληση της εφημερίδας Financial Times στη μεγαλύτερη εταιρεία του Τύπου στη Γερμανία, την Αξελ Σπρίνγκερ.

Η οικονομική εφημερίδα επικαλούμενη πολλές πηγές ενήμερες για το περιεχόμενο των συνομιλιών, γράφει πως επιβεβαιώνεται ότι η εταιρεία Άξελ Σπρίνγκερ είναι ο δυνητικός αγοραστής.

Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters είχε μεταδώσει ότι Pearson βρίσκεται κοντά στο να ανακοινώσει την πώληση των Financial Times.

«Ο Pearson καταγράφει τις πρόσφατες εικασίες στον Τύπο και επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες αναφορικά με την ενδεχόμενη πώληση του ομίλου FT (σ.σ.: ο οποίος περιλαμβάνει τους Financial Times και μια συμμετοχή στο περιοδικό The Economist), αν και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι οι συζητήσεις θα οδηγήσουν σε συναλλαγή», εξήγησε η εταιρία σε σύντομη ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίσει με ποιον διαπραγματεύεται.

Επίδοξοι αγοραστές έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους, αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η διοίκηση της Pearson βολιδοσκοπεί την αγορά ώστε να εντοπίσει πιθανούς επενδυτές, με την τιμή πώλησης της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας να φτάνει μέχρι και το 1 δισ. λίρες στερλίνες (1,44 δισ. ευρώ).

Υπενθυμίζεται πως το 2012 ο Pearson είχε διαψεύσει δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο αναζητούσε επίδοξους αγοραστές για τους Financial Times. Η δημοσίευση της είδησης προκάλεσε την υποχώρηση της μετοχής του οίκου Pearson κατά 1,2%, ενώ η εταιρεία θα δημοσιεύσει οικονομικά αποτελέσματα την Παρασκευή. Νωρίτερα η μετοχή είχε ανέβει μέχρι και κατά 5%. Η κυκλοφορία των Financial Times έφτασε πέρυσι τις 720.000 φύλλα ημερησίως κατά μέσον όρο. Εξ αυτών το 70% είναι συνδρομές στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας.

kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου