ΔΙΕΘΝΗ

Η Μπόκο Χαράμ εξακολουθεί να σκορπά το θάνατο σε Νιγηρία και Καμερούν

η-μπόκο-χαράμ-εξακολουθεί-να-σκορπά-το-409703

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε νέες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ, τόσο στη Νιγηρία όσο και στο Καμερούν. Οι Αρχές κάνουν λόγο για την μεγάλη ακόμα ικανότητα της οργάνωσης να προκαλεί δεινά παρά την στρατιωτική επιχείρηση που μαίνεται στην περιοχή.

Στο Καμερούν, δύο νεαρά κορίτσια καμικάζι σκότωσαν τουλάχιστον 11 ανθρώπους όταν ανατινάχθηκαν στην πόλη Μαρούα, στο βόρειο άκρο της χώρας, μια περιοχή που συχνά αποτελεί στόχο της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Στη Γκόμπε της βορειοανατολικής Νιγηρίας 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη βομβών σε δύο σταθμούς λεωφορείων.

Λίγο νωρίτερα, η Μπόκο Χαράμ είχε αναρτήσει νέο βίντεο στο Twitter, στο οποίο δήλωνε ότι δεν έχει ηττηθεί και απειλούσε: «Θα έρθουμε από εκεί που δεν το περιμένετε, ισχυρότεροι από ό,τι πριν.»

Ο νιγηριανός πρόεδρος στις ΗΠΑ

Από την ανάληψη των καθηκόντων, στις 29 Μαΐου, του νιγηριανού προέδρου Μουχαμάντου Μπουχάρι, για τον οποίο η καταπολέμηση της Μπόκο Χαράμ είναι προτεραιότητα, 570 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Νιγηρία σε επιθέσεις ισλαμιστών ανταρτών, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Μπουχάρι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι η άρνηση των ΗΠΑ να παράσχουν όπλα στα νιγηριανά στρατεύματα, η οποία βασίζεται στο επιχείρημα ότι στη Νιγηρία σημειώνονται «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», το μόνο που κάνει είναι ωφελεί την Μπόκο Χαράμ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου