ΔΙΕΘΝΗ

Συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στις Άλπεις καταγγέλουν τη Lufthansa

συγγενείς-θυμάτων-της-τραγωδίας-στις-410350

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την τραγωδία της Germanwings με την πτώση του μοιραίου Airbus 320 στις Άλπεις που είχε ως συνέπεια το θάνατο 149 ανθρώπων, μια διαμάχη είναι σε εξέλιξη μεταξύ των οικογενειών των θυμάτων και της αεροπορικής εταιρείας.

Πολλοί συγγενείς εξέφρασαν την οργή τους για κακομεταχείριση από τη Lufthansa , στην οποία ανήκει η Germanwings , χαρακτηρίζοντας «προσβλητική» την αποζημίωση που προσφέρεται: € 25.000 για κάθε θανόντα και άλλα € 10.000 για κάθε μέλος της οικογένειας.

Η επιστολή περιέχει σοβαρές επικρίσεις τόσο για το ύψος της αποζημίωσης, όσο και για το ότι η εταιρεία δεν έχει ζητήσει ως τώρα συγγνώμη για την απώλεια των ανθρώπων τους. Στην επιστολή, 32 συγγενείς θυμάτων χαρακτηρίζουν «προσβολή» και «προσβλητική» την αποζημίωση των 100.000 ευρώ.

Ο Όμιλος Lufthansa απάντησε εκφράζοντας τη λύπη του για τον τόνο που χρησιμοποιείται στην επιστολή και δηλώνει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη. «Κατά μέσο όρο, έχουν λάβει περισσότερα από 100.000 ευρώ. Και το ποσό αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ αν το θύμα ήταν ο μοναδικός προστάτης της οικογένειας», σημείωσε στέλεχος της γερμανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Lufthansa η εταιρεία θα πληρώσει € 25.000 για τις οικογένειες των θυμάτων ως έναν τρόπο για να αντισταθμίσει την «πόνο και την ταλαιπωρία» που προκαλούνται από την τραγωδία. Σε αυτό το ποσό θα προστεθούν 50 χιλιάδες ευρώ ως συναισθηματική αποζημίωση. των θυμάτων που ζουν στη Γερμανία έχουν επίσης το δικαίωμα για επιπλέον αποζημίωση 10.000 ευρώ για την αντιστάθμιση των πιθανών προβλημάτων υγείας ενώ, κατά την εταιρεία, έχουν τη δυνατότητα, να απαιτήσουν επιπλέον πληρωμές από άλλα χρηματοοικονομικά έξοδα, όπως κηδείες και απώλεια συντάξεων.

“Αν το θύμα ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά, η καταβολή αποζημίωσης θα φτάσει τις 105.000 ευρώ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Συμπλήρωσε επίσης ότι η Lufthansa θα αναλάβει και την κοινωνική ευθύνη των οικογενειών των θυμάτων, αν κάποιο θύμα π.χ. έχει παιδιά η εταιρεία θα αναλάβει στις σπουδές και τη μακροπρόθεσμη στήριξη τους.

lifo.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου