ΔΙΕΘΝΗ

Διακόπηκε η κυκλοφορία στη Σήραγγα της Μάγχης

διακόπηκε-η-κυκλοφορία-στη-σήραγγα-τη-456944

Η κυκλοφορία στην υποθαλάσσια Σήραγγα της Μάγχης που συνδέει τη Βρετανία με τη Γαλλία διακόπηκε όταν διαδηλωτές «εισέβαλαν» στον τερματικό σταθμό.

Τα δρομολόγια του Eurotunnel διακόπηκαν για λόγους ασφαλείας, καθώς εργαζόμενοι ναυτιλιακής εταιρείας είχαν εισβάλει στον τερματικό, βάζοντας φωτιά σε λάστιχα στις ράγες.

Η Eurostar ανέφερε: «(Οι διαδηλωτές) εισέβαλλαν στη σήραγγα και η σήραγγα είναι κλειστή. Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν τρένα αυτή τη στιγμή στη σήραγγα, αλλά ορισμένα περιμένουν στις δύο πλευρές της σήραγγας».

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Εργαζόμενοι σε ναυτιλιακή εταιρεία είχαν αποκλείσει νωρίτερα το λιμάνι του Καλαί, με τα δρομολόγια των φέρι μπόουτ να έχουν διακοπεί.

Εκπρόσωπος της εταιρείας MyFerryLink σημείωσε ότι η εταιρεία «κατανοεί πολύ καλά τις ανησυχίες των εργαζομένων στο λιμάνι» που διαμαρτύρονται για την αναδιάρθρωση στη ναυτιλιακή εταιρεία MyFerryLink.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια καλή πρόταση για τις θέσεις εργασίας αύριο» είπε αναφερόμενη στη συνάντηση που πρόκειται να έχουν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των απεργών με τη διοίκηση της εταιρείας.

Έχουν επηρεαστεί επίσης τα δρομολόγια από και προς το λιμάνι του Ντόβερ.

Το Φόρεϊν Όφις προειδοποίησε ότι 3.000 μετανάστες που ζουν στο Καλαί, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την απεργία για να εισέλθουν κρυφά στα οχήματα που βρίσκονται αποκλεισμένα στη Γαλλία, περιμένοντας να περάσουν στη Βρετανία.

Εικόνες από το Καλαί δείχνουν μετανάστες να τρέχουν προς τις ανοιχτές πόρτες ενός φορτηγού.

«Υπάρχει μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών μέσα και γύρω από το Καλαί που μπορεί να επιδιώξουν να εισέλθουν στη Βρετανία παράνομα» είπε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.

«Αν και οι αστυνομικές περίπολοι έχουν ενισχυθεί, θα πρέπει να κρατάτε τις πόρτες των οχημάτων σας κλειδωμένες όταν βρίσκεστε εγκλωβισμένοι στην κίνηση και να ασφαλίζετε το όχημά σας όταν το αφήνετε αφύλακτο» ανέφερε το Φόρεϊν Όφις, απευθυνόμενο στους οδηγούς οχημάτων.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου