ΔΙΕΘΝΗ

H Ελισάβετ στη Γερμανία, πρώτη επίσκεψη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

h-ελισάβετ-στη-γερμανία-πρώτη-επίσκεψη-457344

Σε ρυθμούς… βρετανικού Στέμματος κινείται η Γερμανία, περιμένοντας την βασίλισσα Ελισάβετ για την τέταρτη επίσκεψή της στη χώρα, που θα είναι όμως η πρώτη κατά την οποία θα επισκεφθεί στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η Ελισάβετ θα συναντηθεί με τον γερμανό πρόεδρο και τη γερμανίδα καγκελάριο, ενώ θα συναντήσει και πολίτες σε κεντρικές πλατείες στο Βερολίνο και τη Φρανκφούρτη.

Το βρετανικό βασιλικό ζεύγος αναμένεται στη Γερμανία το απόγευμα της Τρίτης. Την Τετάρτη, θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Την Πέμπτη, η βασίλισσα θα βρεθεί στη Φρανκφούρτη, την χρηματοπιστωτική «καρδιά» της Γερμανίας. Η Ελισάβετ θα βρεθεί στη γραφική κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα συναντήσει κατοίκους και επισκέπτες.

Το ίδιο θα γίνει την Παρασκευή και στο Βερολίνο, στην πλατεία μπροστά από την Πύλη του Βραδεμβούργου, πριν η Ελισάβετ πάει στην Κάτω Σαξονία για να επισκεφθεί το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπέργκεν Μπέλσεν.

Το στρατόπεδο, όπου μεταξύ άλλων είχε δολοφονηθεί και η Άννα Φρανκ, είχε απελευθερωθεί από τον βρετανικό στρατό.

Βρετανός βετεράνος που βρισκόταν στο τάγμα που απελευθέρωσε το στρατόπεδο και κλήθηκε να συνοδεύσει την Ελισάβετ, ο 89χρονος Μπερνάν Λεβί, ανέφερε ότι «είναι αρμόζον να πάει η βασίλισσα». «Η εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα είναι τόσο σημαντική, αλλά πολλά παιδιά δεν γνωρίζουν πραγματικά. Η επίσκεψη της βασίλισσας προσθέτει βάρος» είπε ο Λεβί.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου