ΔΙΕΘΝΗ

Πανευρωπαϊκό «κυνήγι» λογαριασμών της ISIS στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

πανευρωπαϊκό-κυνήγι-λογαριασμών-τ-459059

Πανευρωπαϊκή αστυνομική δύναμη συγκροτείται με αποστολή να εντοπίζει και να μπλοκάρει λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Πρόσφατη αμερικανική έρευνα κατέδειξε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 46.000 λογαριασμοί στο Twitter που συνδέονται με την οργάνωση, πολλοί εκ των οποίων χρησιμεύουν για τη στρατολόγηση νέων μελών στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Η ευρωπαϊκή αστυνομική δύναμη Europol πρόκειται να συνεργαστεί με υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, που δεν κατονομάζονται, για να εντοπίσει τους λογαριασμούς.

Στόχος είναι οι νέοι λογαριασμοί να κλείνουν σε διάστημα δύο ωρών από την έναρξη λειτουργίας τους.

Η Europol εκτιμά ότι έως και 5.000 Ευρωπαίοι πολίτες, περιλαμβανομένων υπηκόων Βρετανίας, Γαλλίας, Βελγίου και Ολλανδίας, έχουν ταξιδέψει σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Μιλώντας στο BBC, ο διευθυντής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ δήλωσε ότι η νέα ομάδα που αναλαμβάνει δράση από 1ης Ιουλίου θα προσφέρει αποτελεσματικό έργο στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ωστόσο, σημείωσε ότι ο εντοπισμός όλων των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με το Ισλαμικό είναι δύσκολη αποστολή και απαιτεί την καταγραφή του online περιεχομένου και τον συνδυασμό του με τις πληροφορίες Europol και των ευρωπαϊκών αστυνομικών υπηρεσιών, ώστε να τίθενται οι λογαριασμοί εκτός λειτουργίας.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου