ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Άλλοι τρεις υπό κράτηση γύρω από το σχέδιο επίθεσης σε εκκλησία

γαλλία-άλλοι-τρεις-υπό-κράτηση-γύρω-απ-547914

Τρία άτομα έχουν θέσει υπό κράτηση οι γαλλικές Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας γύρω από την επίθεση που φέρεται να σχεδίαζε ένας νεαρός με στόχο εκκλησία στο Παρίσι, σύμφωνα με την αστυνομία. Γενετικό υλικό δύο εξ αυτών βρέθηκε στο διαμέρισμα του νεαρού, ενώ το τρίτο πρόσωπο θεωρείται ότι παρείχε υποστήριξη.

Σύμφωνα με πηγές στην αστυνομία που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και αρκετά γαλλικά ΜΜΕ, τα τρία άτομα τέθηκαν υπό κράτηση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η έρευνα έχει ξεκινήσει γύρω από τον 24χρονο Σιντ Αχμέντ Γκλαμ, φοιτητή με καταγωγή από την Αλγερία, που είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα για επίθεση στο Βιλζουίφ.

O πρώτος από τους τρεις που τέθηκαν υπό κράτηση το Σαββατοκύριακο είναι ένας άνδρας, γενετικό υλικό του οποίου βρέθηκε στο διαμέρισμα του Γκλαμ και στο αυτοκίνητό του (στο οποίο είχε βρεθεί οπλοστάσιο).

Ο δεύτερος είναι ένας 27χρονος, γενετικό υλικό του οποίου βρέθηκε σε χτένα στο διαμέρισμα του 24χρονου. Το τρίτο πρόσωπο, όπως αναφέρουν οι πηγές, θεωρείται ύποπτο για παροχή λογιστικής υποστήριξης.

Οι διαρροές από την αστυνομία αφήνουν να φανεί πως η επίθεση «υποκινήθηκε» από συριακό έδαφος: Έχουν βρεθεί στοιχεία πως ο 24χρονος βρισκόταν σε επαφή με τουλάχιστον έναν εξτρεμιστή στη Συρία, ο οποίος και φέρεται να του είχε υποδείξει τον στόχο.

Οι γαλλικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες παραμένουν σε υψαλά επίπεδα συναγερμού από τον Ιανουάριο. Μετά τη σύλληψη του νεαρού, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς υποστήριξε ενδεικτικά πως έχουν αποτραπεί πέντε επιθέσεις και υπογράμμισε πως ο κίνδυνος παραμένει ενισχυμένος.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου