ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Μάχη σώμα με σώμα δίνει ο Κάμερον

βρετανία-μάχη-σώμα-με-σώμα-δίνει-ο-κάμε-547926

Το Εργατικό Κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βρετανία, εμφανίζεται να έχει προβάδισμα μιας εκατοστιαίας μονάδας επί των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον,ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

Αυτό έδειξε η δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Sun χθες Κυριακή.

Η δημοσκόπηση κατέδειξε ότι οι Εργατικοί συγκεντρώνουν 34% των προθέσεων ψήφου και οι Συντηρητικοί το 33%.

Τα δύο κόμματα εξουσίας της Βρετανίας φέρονται να έχουν πολύ μικρή διαφορά το ένα από το άλλο στις περισσότερες δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί από την αρχή της χρονιάς και κανένα τους δεν έχει αποκτήσει, πόσο μάλλον παγιώσει, ένα προβάδισμα το οποίο να υπερβαίνει το σύνηθες ποσοστό στατιστικού σφάλματος (3%) των ερευνών του είδους.

Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ακόμη πως ούτε οι Συντηρητικοί ούτε οι Εργατικοί είναι πιθανό να κερδίσουν την πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο, που έχει συνολικά 650 έδρες, στις εκλογές του Μαΐου.

5.000 επιχειρήσεις υπέρ των Συντηρητικών

Οι ιδιοκτήτες 5.000 μικρών επιχειρήσεων της Βρετανίας υπέγραψαν μια επιστολή με την οποία εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο Συντηρητικό Κόμμα και πρόσθεσαν ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν αυτό που άρχισαν, έγραψε η εφημερίδα Telegraph χθες Κυριακή.

Η επιστολή, την οποία υπογράφουν οι επικεφαλής μικρών εταιρειών από όλες τις περιοχές της χώρας, αναφέρει πως η δέσμευση των Τόρις στη χαμηλή φορολογία συνέβαλε η «οικονομία να αρχίσει να κινείται ξανά», με αποτέλεσμα να δημιουργούνται 1.000 θέσεις εργασίας κάθε ημέρα από το 2010, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τέλεγκραφ (http://bit.ly/1FoODrn).

«Μια αλλαγή τώρα θα ήταν υπερβολικά ριψοκίνδυνη και θα αναιρούσε όλη την καλή δουλειά των τελευταίων 5 ετών», σημειώνεται στην επιστολή, προσθέτει η εφημερίδα.

Μόλις 10 ημέρες πριν διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, οι επιχειρηματίες αυτοί εξήραν το οικονομικό πρόγραμμα των Τόρις και υποστήριξαν ότι οι Συντηρητικοί είναι “πραγματικά δεσμευμένοι στο να εξασφαλιστεί ότι η Βρετανία είναι ανοικτή στην επιχειρηματική δραστηριότητα».

Το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα και οι κεντροδεξιοί Συντηρητικοί εμφανίζονται να καταλαμβάνουν σχεδόν ίσο ποσοστό των προθέσεων ψήφου στις περισσότερες δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

Απαντώντας στην επιστολή με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την Τέλεγκραφ, οι Εργατικοί αντέταξαν ότι οι Τόρις τα τελευταία χρόνια έχουν “εγκαταλείψει τις μικρές επιχειρήσεις της Βρετανίας” στην τύχη τους.

«Το ένα κυβερνητικό πρόγραμμα μετά το άλλο για την τόνωση της χρηματοδότησης για τις μικρές επιχειρήσεις απέτυχε», τόνισε ο Τσούκα Ουμούνα, αρμόδιος για τον τομέα των επιχειρήσεων στο Εργατικό Κόμμα, στο μήνυμα αυτό. «Με τους Εργατικούς (στην κυβέρνηση), το φορολογικό βάρος θα είναι χαμηλότερο για τις μικρές επιχειρήσεις από ό,τι επί των ημερών των Τόρις», πρόσθεσε ο ίδιος.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου