ΔΙΕΘΝΗ

Πάγωσε την Γαλλία άγριο έγκλημα με θύμα εννιάχρονο κορίτσι

πάγωσε-την-γαλλία-άγριο-έγκλημα-με-θύμ-566997

Σοκ και θρήνος στο Καλαί της Γαλλίας για άγριο έγκλημα με θύμα εννιάχρονη. Η μικρή Κλοέ βρέθηκε νεκρή στο δάσος λίγες ώρες μετά την απαγωγή της ενώ έπαιζε με μία φίλη της κοντά στο σπίτι της.

Το παιδί είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και πέθανε από στραγγαλισμό, μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα επικαλούμενα πηγές της αστυνομίας.

Τριανταοκτάχρονος Πολωνός που είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα κρατείται ως ύποπτος για το φόνο από τις Αρχές.

Ο δήμαρχος της Καλαί δήλωσε ότι η πόλη θρηνεί για το εννιάχρονο κορίτσι και κάλεσε στην πραγματοποίηση πομπής στη μνήμη της το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι σημαίες στο δημαρχείο της πόλης κυματίζουν μεσίστιες.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένας άνδρας άρπαξε το κορίτσι το μεσημέρι της Τετάρτης την ώρα που έπαιζε με μία φίλη της κοντά στο σπίτι της.

Η μητέρα της δήλωσε στο δίκτυο BFMTV ότι την άφησε μόνη της για πέντε λεπτά προκειμένου να αλλάξει πάνα στα δύο μικρότερα παιδιά της, και όταν γύρισε είδε τον δράστη να βάζει με τη βία την κόρη της μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Η αστυνομία εντόπισε ένα κόκκινο αυτοκίνητο με πολωνικές πινακίδες σε δάσος στα βόρεια του Καλαί. Η σορός του κοριτσιού εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην περιοχή, και ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος βρέθηκε κοντά στον τόπο του εγκλήματος, μεταδίδει το BBC.

Ο συλληφθείς έχει ιστορικό βίαιων εγκλημάτων και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Πολωνία.

Κατά πληροφορίες αποφυλακίστηκε πριν λίγους μήνες αφού εξέτισε ποινή εξαετούς κάθειρξης.

Ένα από τα θύματά του, μία 78χρονη γυναίκα, δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι οι αρχές της είχαν αναφέρει πως απελάθηκε στην Πολωνία.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου