AROUND THE WEB

Για πάντα μαζί: Το ζευγάρι που έζησε όπως στην ταινία «Ημερολόγιο» [εικόνες]

για-πάντα-μαζί-το-ζευγάρι-που-έζησε-όπω-568746

Οταν η Λίλιαν και ο Γουίλιαμ Γουίλσον είπαν για πάντα μαζί φαίνεται πώς το εννοούσαν, αφού έμειναν παντρεμένοι για 73 χρόνια και πέθαναν και οι δύο την ίδια μέρα, με 5 λεπτά διαφορά.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην εφηβεία, στο σχολείο και παρά τις αντιρρήσεις των γονιών τους, παντρεύτηκαν το 1941 στο Κεντάκι. Την ίδια περίοδο ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος και ο Γουίλιαμ έφυγε στρατιώτης στην Γερμανία, αφήνοντας πίσω του την Λίλιαν έγκυο στο γιο τους Νταγκ.

Παρά τον φόβο και τη αγωνία, επέστρεψε σώος και η εγκαταστάθηκαν οικογενειακώς στην Κομητεία Χάρλαν του Κεντάκι, όπου ο Γουίλιαμ εργαζόταν σε κατάστημα και, όπως λέει ο γιος του, είχε ως χόμπι να επισκευάζει παλιά σπίτια.

Με το πέρασμα των χρόνων, παρουσίασαν και οι δύο τη νόσο Αλτσχάιμερ και ο γιος τους έστειλε τον Γουίλιαμ, σε ένα τοπικό γηροκομείο για βετεράνους και τη Λίλιαν σε ένα διαφορετικό ίδρυμα από το οποίο όμως της επιτρεπόταν να βγαίνει συχνά και να επισκέπτεται τον σύζυγο της.

Λίγο καιρό μετά συνέβη το αναπάντεχο: «Μία Τρίτη, στις 3:52 τα ξημερώματα, με κάλεσαν από το ίδρυμα όπου είχα τον πατέρα μου για να με ενημερώσουν πως πέθανε. Το περίμενα. Ήξερα ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν εκείνη η μέρα. Αλλά μετά από 5 λεπτά, στις 3:57, έλαβα άλλη μία κλήση. Ήταν από το γηροκομείο που φρόντιζε τη μητέρα μου για να μου ανακοινώσουν ακριβώς τα ίδια για εκείνη. Οταν το είπα στη νοσοκόμα μου είπε “Ωχ. Όπως ακριβώς και στην ταινία Το Ημερολόγιο. Πέθαναν μαζί” αποκαλύπτει ο Νταγκ.

Μάλιστα όταν πήγε να παραλάβει τα πράγματα του πατέρα του βρήκε ένα κολάζ με φωτογραφίες δικές του και της γυναίκας του, πάνω στο οποίο έγραφε «Lill & Bill together forever» και απ’ ότι φαίνεται η ευχή τους πραγματοποιήθηκε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου