ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται το πρώτο χιόνι στο Πήλιο

ερχεται-το-πρώτο-χιόνι-στο-πήλιο-283159

Κακοκαιρία εξπρές αναμένεται από απόψε – Ο υδράργυρος θα σημειώσει νέα πτώση

Οι πρώτες νιφάδες του χιονιού αναμένονται αργά απόψε στο Πήλιο, με την πρώτη κακοκαιρία εξπρές του Δεκεμβρίου να υπενθυμίζει ότι ο χειμώνας βρίσκεται πλέον στο προσκήνιο. Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με το προσωπικό και τα μηχανήματα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η πρώτη ψυχρή εισβολή του χειμώνα, που προέρχεται από τη Βόρεια και την Κεντρική Ευρώπη, θα επηρεάσει, αρχικά, τη Βόρεια Ελλάδα, φθάνοντας, σταδιακά, στην Κεντρική. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα συνοδευτεί και με χιονοπτώσεις, κατά βάση σε ορεινές περιοχές, μηδέ εξαιρουμένου του Πηλίου, όπου, επίσης, θα χιονίσει.

Τα παραπάνω υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, πρώην διευθυντής πρόγνωσης της ΕΜΥ, ο οποίος σημείωσε, παράλληλα, ότι το χιονισμένο σκηνικό αναμένεται από απόψε, με επίκεντρο τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο, αλλά δεν θα συνοδεύεται από ανησυχητικά φαινόμενα.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα σημειωθεί ενίσχυση των βοριάδων, που θα έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, σε μονοψήφια νούμερα. Η ένδειξη του υδραργύρου στις ορεινές περιοχές θα έχει αρνητικό πρόσημο, ενώ όπως επισήμανε ο κ. Καντερές, αισθητή βελτίωση του καιρού αναμένεται από μεθαύριο Πέμπτη και θα διαρκέσει και το Σαββατοκύριακο.

Ετοιμότητα

Κατάσταση ετοιμότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, με το προσωπικό με τα μηχανήματα και τις αλατιέρες σε επιφυλακή και τους υπευθύνους πολιτικής προστασίας να παρακολουθούν με πολλή προσοχή τα δεδομένα του καιρού.

Στο μεταξύ, η θερμοκρασία άγγιξε τους 4 βαθμούς Κελσίου νωρίς χθες το πρωί στον Βόλο, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί η καθοδική πορεία του υδραργύρου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το πρώτο κύμα χιονιού θα σημειωθεί σε υψόμετρο 1,400 μέτρων περίπου, ενώ, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου