ΤΟΠΙΚΑ

Το αδιαχώρητο στον Αγιο Λαυρέντιο

το-αδιαχώρητο-στον-αγιο-λαυρέντιο-407157

Πλήθος κόσμου τίμησε τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου του Νέου

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε για μια ακόμη χρονιά στον Αγιο Λαυρέντιο, με πλήθος προσκυνητών να συρρέει από κάθε γωνιά της μητροπολιτικής περιφέρειας για να τιμήσει τη μνήμη του Νεομάρτυρος Αγίου Αποστόλου του Νέου, που καταγόταν από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες, συμμετείχε στην περιφορά της εικόνας του Αγίου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής, με την πομπή να ακολουθεί σε κατανυκτικό κλίμα.

Ο ιερός προσκυνηματικός ναός αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για πλήθος πιστών, με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ να πραγματοποιεί έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Στο μέγα πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε την παραμονή της εορτής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε στο πλήθος των πιστών, που είχε κατακλύσει το ιερό προσκύνημα, για τον βίο, το μαρτύριο και την πνευματική παρακαταθήκη του Αγίου Αποστόλου του Νέου. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι: «Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη που φέρουμε, ως ζωντανά μέλη της Εκκλησίας, να κρατήσουμε την πίστη ως ελπίδα όλου του κόσμου. Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, που γίνεται έργο αγάπης, ώστε να γινόμαστε διαρκώς μια ζωντανή μαρτυρία Χριστού».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος, ο οποίος μίλησε στους πιστούς.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου