ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αντάμωμα της παράδοσης στην παραλία του Βόλου

αντάμωμα-της-παράδοσης-στην-παραλία-τ-501743

Τα χορευτικά συγκροτήματα της Μαγνησίας συναντήθηκαν χθες στον Αγιο Κωνσταντίνο

Σύσσωμοι οι θεματοφύλακες της τοπικής παράδοσης παραβρέθηκαν στο χθεσινό παραδοσιακό αντάμωμα που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Αγίου Κωνσταντίνου στον Βόλο. Περισσότερα από πενήντα χορευτικά συγκροτήματα συμμετείχαν στην χθεσινή γιορτή παράδοσης και πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά και σημείωσε την αναμενόμενη επιτυχία.

Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από κάθε γωνιά της Μαγνησίας αλλά και ευρύτερα χόρεψαν ελληνικούς χορούς στις πέντε εξέδρες που είχαν τοποθετηθεί στο παραλιακό μέτωπο, συνοδεία ορχήστρας, με το πλήθος των θεατών να επιβραβεύουν με το θερμό τους χειροκρότημα την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε με θερμό χαιρετισμό ο προϊστάμενος του Αγίου Κωνσταντίνου π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, ενώ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επέδωσε αναμνηστικά στους εκπροσώπους των χορευτικών συγκροτημάτων.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν οι φορείς της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το χορευτικό σύνολο γυναικών «Η Δημητριάς», σε συνεργασία με την ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου, αποδεικνύοντας ότι η δύναμη της συνεργασίας είναι εφόδιο προόδου.

Βολιώτες κάθε ηλικίας παρακολούθησαν με έκδηλο ενδιαφέρον την εκδήλωση και δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν αλλά και να αποτυπώνουν φωτογραφικά την μεγαλειώδη χορευτική συνάντηση που όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, αποτελεί πλέον θεσμό που θα διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου