ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αρχίζουν οι πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

αρχίζουν-οι-πτήσεις-εξωτερικού-στο-αε-533962

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή αναμένονται οι πρώτοι Ολλανδοί

Με την άφιξη των πρώτων Ολλανδών τουριστών αρχίζει σήμερα Μεγάλη Παρασκευή ο κύκλος των πτήσεων εξωτερικού στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, με τις πτήσεις εσωτερικού να συνεχίζονται. Οι Ολλανδοί που καταφθάνουν σήμερα στο νησί με την TUI Netherlands από το Αμστερνταμ εγκαινιάζουν, κατά τα συνήθη, τη φετινή σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο μεταξύ την Τρίτη 30 Απριλίου προσγειώνεται ένα ακόμη τσάρτερ από την Ολλανδία, το οποίο ανήκει στην αεροπορική εταιρία TRANSABIA και προγραμματίζεται να ταξιδέψει στην Σκιάθο από Αμστερνταμ μέσω Κω.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την κίνηση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ο airport manager Στέφανος Λαμπρόπουλος, εκτιμά ότι θα κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα και θετικό πρόσημο για τα νησιά, σε ότι αφορά τις αφίξεις από το εξωτερικό, οι οποίες διατηρούν, όπως παρατήρησε, την δυναμική τους.

Οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες αναμένονται, εξάλλου, την Πρωτομαγιά με την Thomas Cook ενώ την ίδια μέρα ανοίγει αυλαία και ο κύκλος των φετινών αφίξεων από Γερμανία με τους πρώτους επιβάτες από Ντίσελντορφ, οι οποίοι θα ταξιδέψουν με τον «Κόνδορα» στις Βόρειες Σποράδες.

Οι πτήσεις εξωτερικού πληθαίνουν σταδιακά από την Παρασκευή 3 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία καταγράφονται τέσσερις πτήσεις από Αγγλία, μια από Γερμανία και μια από Ολλανδία στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ στο μεταξύ έχουν αρχίσει οι αφίξεις και των ιδιωτικών πτήσεων στο νησί.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού ανοίγουν σταδιακά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα εστίασης, με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκο Ευσταθίου, να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το σύνολο των καταλυμάτων αναμένεται να ανοίξει μετά τις 15 Μαΐου». Η πρώτη εικόνα που μεταφέρει σε σχέση με την φετινή τουριστική σεζόν δεν είναι η αναμενόμενη, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, καθώς «ο Μάιος είναι εξαιρετικά αδύναμος και γενικότερα μέχρι στιγμής η εισροή των κρατήσεων που παίρνουμε από την Αγγλική αγορά για την συγκεκριμένη εβδομάδα παρουσιάζει μείωση σε σχέση με την προηγούμενη, σε όλη την Ελλάδα», είπε.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος και εκτιμά ότι οι αφίξεις της τελευταίας στιγμής θα τονώσουν τους τουριστικούς δείκτες της περιοχής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ευχή και προσδοκία όλων είναι να εξελιχθεί και να κλείσει με θετικό πρόσημο η σεζόν.

Σημαντικό ατού της θερινής περιόδου θεωρείται η διατήρηση, για δεύτερη σεζόν, της απευθείας γραμμής από Ισραήλ που θα λειτουργήσει από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, διατηρώντας ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με μια μεγάλη τουριστική αγορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου