ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πενήντα χρυσά χρόνια…

πενήντα-χρυσά-χρόνια-537413

Το βιβλίο – αφήγημα της καλλιτεχνικής πορείας του Παύλου Λιάρου παρουσιάστηκε στον Βόλο

Νοσταλγικές αναμνήσεις της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά πλημμύρισαν την αίθουσα του ξενοδοχείου Παρκ, όπου παρουσιάστηκε χθες το βιβλίο του γνωστού ηθοποιού Παύλου Λιάρου. Παρουσία πλήθους κόσμου ζωντάνεψαν στιγμιότυπα, που συνδέουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, με πρωταγωνιστές πρόσωπα που έγραψαν τη δική τους καλλιτεχνική ιστορία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το βιβλίο του ηθοποιού Παύλου Λιάρου με τίτλο «Συνάντηση στο σημείο μηδέν» αποτέλεσε την αφορμή για μια συναρπαστική περιήγηση σε εποχές και καλλιτεχνικά πρόσωπα, που παραμένουν ζωντανά στον χρόνο.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε ότι «ήταν πολύ ωραία χρόνια. Τώρα μεγαλώσαμε και έτσι ζούμε με τις αναμνήσεις». Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου υπογράμμισε ότι «περιλαμβάνει στιγμιότυπα που έχω ζήσει με κείνους, αλλά είναι και σκέψεις δικές μου οι οποίες παρουσιάζονται με τη μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων. Για αυτό το ονομάζω «Συνάντηση στο σημείο μηδέν», γιατί είναι ένα σημείο στο οποίο συναντιούνται το παρελθόν, τα παρόν και το μέλλον και σκέφτηκα να τους πάρω συνέντευξη αυτή τη στιγμή». Ο ίδιος ανέφερε ότι μόνο καλές αναμνήσεις έχει από τις συνεργασίες του με τα «ιερά τέρατα» του παλιού καλού σινεμά, ενώ υπογράμμισε ότι «μου έμεινε μια γλυκιά νοσταλγία από κείνη την εποχή και φαίνεται και στο βιβλίο».

Τις σελίδες του βιβλίου ξεφύλλισαν οι ομιλητές της εκδήλωσης, που συντόνισε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος. Ο Χρήστος Μπουκώρος δημοσιογράφος, βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ ανέφερε ότι «αποτελεί απόσταγμα εμπειρίας από την κινηματογραφική καριέρα του Παύλου Λιάρου, ενός ηθοποιού που άφησε το στίγμα του μαζί με τους μεγάλους του ελληνικού κινηματογράφου και της χρυσής εποχής του. Το γεγονός ότι συνδέεται με τον Βόλο μέσω της αγαπημένης του συζύγου Νάνσης είναι η αφορμή για να βρεθούμε εδώ και να παρουσιάσουμε αυτό το βιβλίο και φαίνεται τόσο ο Παύλος, όσο και η Νάνση, αν κρίνουμε από την κατάμεστη αίθουσα, έχουν πολλές και μεγάλες συμπάθειες στον Βόλο».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Βάσω Κυριαζή δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, η οποία τόνισε: «Πρόκειται για ένα βιβλίο, που σε ωθεί σε αλλαγή φιλοσοφίας, σκέψης, αναθεώρησης πραγμάτων και γεγονότων, ένα παράθυρο να δούμε τα πράγματα διαφορετικά να αντικρίσουμε την πραγματικότητα. Με έναν λόγο που ρέει, μια διεισδυτική ματιά στα δρώμενα, που ενίοτε ίσως σοκάρει όσους διατηρούν ακόμη ψευδαισθήσεις πιστεύοντας πως όλοι οι άνθρωποι μπαίνουν σε καλούπια, ο συγγραφέας αναδεικνύει με εξαιρετικά πειστικό τρόπο τον ηγεμονικό ρόλο που διαδραμάτιζε παλαιότερα ο ελληνικός κινηματογράφος».

Τις εντυπώσεις της κατέθεσε στη συνέχεια η Ροσσάνα Πώποτα δημοσιογράφος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ο αναγνώστης αποκομίζει γνώση, εμπειρία, χαρά και ευδαιμονισμό για μια εποχή που δεν έσβησε ποτέ, για ανθρώπους που πάντα υπάρχουν ανάμεσά μας. Το πόνημα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, πρωτότυπο ως σύλληψη και διαφορετικό ως αντίληψη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου