ΤΟΠΙΚΑ

Στέφανος Βίγκλας: Εσκισε πολλά μέτρα δίχτυα το αλεπόσκυλο

στέφανος-βίγκλας-εσκισε-πολλά-μέτρα-δ-598750

Ο Στέφανος Βίγκλας αλίευσε στη Νέα Αγχίαλο αλεπόσκυλο μήκους 3 μέτρων και βάρους 120 κιλών

Το πιο εντυπωσιακό «τρόπαιο», ένα αλεπουδόψαρο (αλεπόσκυλο) μήκους 3 μέτρων περίπου και βάρους 120 κιλών, προστέθηκε χθες στην ψαριά επαγγελματία αλιέα από τη Νέα Αγχίαλο. Το τεράστιο ψάρι, που ανήκει στην κατηγορία των καρχαριοειδών, πιάστηκε νωρίς χθες το πρωί στα δίχτυα του Στέφανου Βίγκλα σε βάθος 20 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού, ανοιχτά της Δημητριάδας.

Εκπληκτος ο έμπειρος Νεοαγχιαλίτης αλιέας αντίκρισε το τεράστιο ψάρι, που είχε μπλεχτεί στα δίχτυα του, ενώ όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ απαιτήθηκε μεγάλη προσπάθεια δύο ατόμων, του ίδιου και της συζύγου του, προκειμένου να ανασυρθεί στην επιφάνεια.

Το αλεπουδόψαρο βρέθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς το νέο διαδόθηκε αστραπιαία. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην παραλία της Νέας Αγχιάλου για να δει από κοντά το τεράστιο ψάρι που, όπως αποφάνθηκαν οι ειδικοί, είναι εκλεκτός μεζές για τους καλοφαγάδες και πωλείται σε φέτες.

Ο κ. Βίγκλας ανέφερε ότι δραστηριοποιείται πολλά χρόνια ως επαγγελματίας ψαράς, αλλά είναι η πρώτη φορά που αλιεύει τόσο μεγάλο ψάρι. «Ηταν έκπληξη για μένα, γιατί δεν είναι καθημερινό φαινόμενο αυτό, σπανίζουν τα συγκεκριμένα αλιεύματα» είπε, ενώ σημείωσε ότι το καρχαριοειδές «έσκισε πολλά μέτρα δίχτυα, προκαλώντας ζημιές μέχρις ότου ανέβει στην επιφάνεια».

Το εντυπωσιακό ψάρι έγινε ήδη viral στο διαδίκτυο, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμεναρχείο Βόλου αναφέρεται ότι: «Αλιεύτηκε στην περιοχή Παγασητικού Κόλπου καρχαριοειδές του είδους αλεπόσκυλο ή αλεπού μήκους 3 μέτρων και βάρους 100 με 120 κιλών περίπου. Το συγκεκριμένο είδος φτάνει τα 7 περίπου μέτρα μήκος και τα 350 κιλά βάρος. Το κυριότερο γνώρισμά του είναι ότι ο ραχιαίος λοβός του ουραίου πτερυγίου (η ουρά του) είναι μακρύτερος σε σχέση με το μήκος του σώματός του».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου