ΤΟΠΙΚΑ

Ικανοποίηση στη Μητρόπολη Δημητριάδος μετά τη χθεσινή απόφαση της Ιεραρχίας

ικανοποίηση-στη-μητρόπολη-δημητριάδ-827315

Κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας επικρατεί στους κόλπους της Μητρόπολης Δημητριάδος μετά την απόφαση που ελήφθη στη χθεσινή, ιστορικής σημασίας, έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας.

Η χθεσινή απόφαση συνάδει απόλυτα με τη θέση που πρόταξαν οι κληρικοί της Μητρόπολης Δημητριάδος μέσω του κοινού υπομνήματος που κατέθεσαν διά του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος εξέφρασε από την πρώτη στιγμή με σθένος και σαφήνεια τις θέσεις και τις αντιρρήσεις του.

Η δυναμική στάση του συνόλου των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας αποτέλεσε σημείο αναφοράς σε πανελλήνιο επίπεδο, θέτοντας σε γνώση της κοινής γνώμης τις συντεταγμένες του κοινού ανακοινωθέντος Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Ικανοποίηση είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που κατέθεσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Οικονόμου, μέλος της πενταμελούς επιτροπής που συγκροτήθηκε μετά την έκτακτη ιερατική σύναξη των κληρικών της Μητρόπολης Δημητριάδος, προκειμένου να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ο ίδιος ανέφερε, παράλληλα, ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Ιεραρχίας «είναι μία νίκη του δικαίου και είμαστε επίσης ικανοποιημένοι, γιατί σε αυτή την εξέλιξη πρωτοστάτησε ο Μητροπολίτης μας».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, όσο και οι κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας εξέφρασαν κοινές θέσεις πάνω στο επίμαχο θέμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί, παράλληλα, ότι η πενταμελής επιτροπή που συστάθηκε από τους κληρικούς σε τοπικό επίπεδο αποτέλεσε σημαντική πρωτοβουλία σε πανελλήνια κλίμακα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου