ΤΟΠΙΚΑ

Ασπρισε η κορυφή του Πηλίου

ασπρισε-η-κορυφή-του-πηλίου-827548

Λεπτό στρώμα κάλυψε την ψηλότερη κορυφή – Οι μετεωρολογικές προγνώσεις των επόμενων ημερών

Προμήνυμα χειμώνα ήταν η χθεσινή ελαφρά χιονόπτωση, η πρώτη που σημειώθηκε στην ψηλότερη κορυφή του Πηλίου, στρέφοντας όλα τα βλέμματα στο βουνό των Κενταύρων. Λεπτό στρώμα χιονιού κάλυψε χθες την περιοχή των Χανίων, επιβεβαιώνοντας τις μετεωρολογικές προγνώσεις των προηγούμενων ημερών για χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές, σε ύψος 1.200 μέτρων και άνω.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε χθες το μεσημέρι και είχε διάρκεια μιας και πλέον ώρας, χωρίς, ωστόσο, να προκληθούν προβλήματα.

Μηχάνημα της Περιφέρειας κινήθηκε στην ακτίνα Καράβωμα – Κισσός για προληπτικούς λόγους, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε επιφυλακή το διαθέσιμο έμψυχο δυναμικό με τα μηχανήματα για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

Τα αντανακλαστικά ετοιμότητας λειτούργησαν άμεσα, ενώ παράλληλα έμψυχο δυναμικό με τα μηχανήματα παραμένει επί ποδός, μέχρις ότου απομακρυνθεί το κύμα κακοκαιρίας που κάνει αισθητή την παρουσία του στη Μαγνησία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις προγνώσεις του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», σήμερα Σάββατο αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στις ορεινές περιοχές σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου στη Μαγνησία και στον Βόλο 8 έως 11 βαθμούς.

Αύριο Κυριακή, αναμένονται συννεφιές στη Μαγνησία και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στις ορεινές περιοχές σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς και στον Βόλο από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μεθαύριο Δευτέρα αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στις ορεινές περιοχές της Μαγνησίας σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου στη Μαγνησία και στον Βόλο από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη, εξάλλου, αναμένονται τοπικές συννεφιές και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι και η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 13 βαθμών Κελσίου.

Την Τετάρτη αναμένονται τοπικές συννεφιές και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι και η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου