ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγανάκτηση Σκοπελίτη που περιμένει δύο χρόνια την αναπηρική σύνταξη

αγανάκτηση-σκοπελίτη-που-περιμένει-δ-827947

Συναισθήματα οργής και αγανάκτησης διακατέχουν Σκοπελίτη, πρώην ναυτεργάτη, ο οποίος περιμένει επί δύο χρόνια, όπως καταγγέλλει, για να λάβει την αναπηρική σύνταξη που δικαιούται. Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εργάστηκε δέκα χρόνια ως ναυτεργάτης και βρίσκεται σε αναμονή, με αποτέλεσμα να έχει εξαντληθεί η υπομονή του.

Στο μεσοδιάστημα, λαμβάνει προσωρινή σύνταξη που δεν ξεπερνά τα 270 ευρώ, ποσό που δεν επαρκεί ούτε για τα φάρμακά του, πολύ δε περισσότερο για την κάλυψη των πάγιων, καθημερινών αναγκών του, όπως επισημαίνει ο ίδιος.

«Αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εκατοντάδες ΑΜΕΑ ναυτικοί με την απαράδεκτη αντιμετώπιση που έχουμε από την κυβέρνηση και τις διάφορες Αρχές» καταγγέλλει ο Ηλίας Προβιάς, ο οποίος σημειώνει, παράλληλα, ότι το ίδιο πρόβλημα απασχολεί πολλούς ναυτικούς.

Το ζητούμενο είναι να υπογραφεί άμεσα από τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΦΚΑ Ναυτικών, προκειμένου να δοθεί λύση στα προβλήματα των ναυτεργατών και ειδικότερα των ναυτεργατών Αμεα, που περιμένουν τρία χρόνια να λάβουν τη σύνταξή τους, όπως ανέφερε ο κ. Προβιάς.

Ο ίδιος σημειώνει, παράλληλα, ότι παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις και τα γραπτά υπομνήματα που έχει στείλει στους αρμόδιους φορείς, δεν έχει λάβει κάποια απάντηση σχετικά με την εξέλιξη του ζητήματος που απασχολεί τον ίδιο, αλλά και τους συναδέλφους του.

«Ζητούμε από την κυβέρνηση να εξετάσει το πρόβλημά μας και να δώσει, επιτέλους, λύση» υπογραμμίζει.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου