ΤΟΠΙΚΑ

Χορευτικά βήματα με αμαξίδιο

χορευτικά-βήματα-με-αμαξίδιο-829630

Ενα ακόμη βήμα μπροστά έκαναν τα μέλη του «Ιππόκαμπου», συμμετέχοντας, σε συνεργασία με γνωστό γυμναστήριο του Βόλου, στην προσπάθεια σύστασης της πρώτης ομάδας χορού για άτομα με κινητική αναπηρία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με τόλμη και δύναμη ψυχής, τα μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων διεκδικούν ισότιμη θέση στο κοινωνικό πεδίο, συμμετέχοντας με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό στη συγκεκριμένη δραστηριότητα του γυμναστηρίου «Alternative», προσβλέποντας στην εδραίωση της συνεργασίας.

Τα μέλη του «Ιππόκαμπου» ανταποκρίθηκαν θετικά στην παραπάνω πρωτοβουλία και συμμετέχουν με ενθουσιασμό στη νέα δραστηριότητα, που γεμίζει την ψυχή τους με πολύ όμορφα συναισθήματα.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Πέτρος Μπέλος, πρόεδρος του «Ιππόκαμπου», ανέφερε ότι στην ομάδα χορού συμμετέχουν οχτώ άτομα, τέσσερα μέλη του «Ιππόκαμπου» και τέσσερις εθελοντές, οι οποίοι βοηθούν στη διαδικασία.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν τέλη Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο Τσαλαπάτα και πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 6.30 με 9.30 το βράδυ. «Προσπαθούμε να συστήσουμε μια ομάδα χορού και μαθαίνουμε κάποια βήματα, με την προσδοκία να τα παρουσιάσουμε κάποια στιγμή στο κοινό» ανέφερε ο Πέτρος Μπέλος, ο οποίος επανέλαβε ότι «τα μέλη του «Ιππόκαμπου» που συμμετέχουν νιώθουν πολύ μεγάλη χαρά και συμμετέχουν ισότιμα με ένα διαφορετικό τρόπο στη διαδικασία του χορού».

Ο χορός δεν είναι πλέον άπιαστο όνειρο για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, χάρη στη συγκεκριμένη, καινοτόμα δραστηριότητα, που προσφέρει ικανοποίηση σε όσους συμμετέχουν. «Είναι παράλληλα μια έμμεση μορφή άσκησης και σωματική, αλλά και ψυχική θα έλεγα και κατ’ αυτό τον τρόπο προσφέρουμε ως Σωματείο μια επιπλέον δραστηριότητα για τα μέλη του «Ιππόκαμπου» και για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν. Μια νέα μορφή κοινωνικοποίησης και επικοινωνίας», υπογραμμίζει.

Οποιος επιθυμεί να ενταχθεί στην ομάδα για άτομα με κοινωνική αναπηρία μπορεί να απευθυνθεί στο γυμναστήριο «Alternative».

Στο μεταξύ, τα μέλη του «Ιππόκαμπου» συνεχίζουν την ακούραστη προσπάθειά τους για ισότιμη συμμετοχή και δραστηριότητα. «Παρ΄ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, υπάρχουν θέληση και διάθεση και αυτό έχει σημασία», επισημαίνει ο Πέτρος Μπέλος.

Κλείνοντας, οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας υπογραμμίζουν ότι «η τέχνη του χορού δεν κάνει διακρίσεις. Λαμβάνοντας υπόψη τις ικανότητες και τις δυνατότητες κάθε ατόμου, διαμορφώθηκαν βηματολόγια για τα περισσότερα είδη χορού με εξειδικευμένες προσαρμογές για κάθε μορφή αναπηρίας. Είναι γεγονός ότι ένας άνθρωπος σε αναπηρικό αμαξίδιο ξέρει πολύ καλύτερα το σώμα του και τα όριά του. Σκοπός μας η αξιοποίηση και η ανάπτυξη των διαφορετικών σωματικών δυνατοτήτων με απώτερο στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε άτομο, ανεξάρτητα από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, να απολαύσει τη μαγεία του χορού μαζί με όλα τα οφέλη του, διασκέδαση, χαλάρωση, εκγύμναση, πνευματική ανάπτυξη, κοινωνικοποίηση, πειθαρχεία και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης».

Πληροφορίες για δοκιμαστικά ή εγγραφές καθημερινά 16.00 – 21.00 στα τηλέφωνα 2421038005, 6948042210 και στη γραμματεία του «Alternative» στη στοά τέχνης Τσαλαπάτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου