ΤΟΠΙΚΑ

Υπόμνημα κληρικών στην Ιεραρχία

υπόμνημα-κληρικών-στην-ιεραρχία-829653

Εντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει η συμφωνία Ιερώνυμου-Τσίπρα

Με έκδηλη ανησυχία και αγωνία παρακολουθούν οι 230 κληρικοί της Μητρόπολης Δημητριάδος τις εξελίξεις στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας και θα καταθέσουν υπόμνημα με τις ενστάσεις τους για τη συμφωνία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας την ερχόμενη Παρασκευή.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μετά τη σθεναρή ανακοίνωση του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και την επιστολή – κόλαφο του π. Δημήτριου Κατούνη, εφημερίου του ιερού ναού Αναλήψεως Βόλου, που έχουν πανελλαδική απήχηση, οι κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας βρίσκονται σε εγρήγορση και προτίθενται να διατυπώσουν εγγράφως τις θέσεις τους, που συμπλέουν με εκείνες του επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας.

Το υπόμνημα την ιερέων θα κατατεθεί από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας που, όπως έχει γίνει γνωστό, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής που έχει συσταθεί στην τοπική Εκκλησία. Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή συστάθηκε μετά την έκτακτη γενική ιερατική σύναξη της περασμένης Παρασκευής και εξουσιοδοτήθηκε να ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις γύρω από τα υπό συζήτηση ζητήματα, αλλά και να ενημερώνει τόσο τις τοπικές Αρχές, όσο και την τοπική κοινωνία.

Η εν λόγω πενταμελής επιτροπή απαρτίζεται από τους αρχιμ. Επιφάνιο Οικονόμου υπεύθυνο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμ. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, πρωτ. Χαρίλαο Παπαγεωργίου προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου, πρωτ. Δημήτριο Κατούνη εφημέριο του Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και πρωτ. Γεώργιο Μπέκα αρχιερατικό επίτροπο Αλμυρού.

Οι κληρικοί του Βόλου στο συγκεκριμένο υπόμνημα που θα συνταχθεί θα καταθέσουν τις ενστάσεις τους, ζητώντας από τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο να μην αγνοήσουν την αγωνία και την ανησυχία τους.

Οι κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας συμπαρατάσσονται σημειωτέον με τις θέσεις του κ. Ιγνατίου και εκφράζουν τη δυσφορία τους για την «απαξιωτική μεταχείριση» των κληρικών από την Πολιτεία, που συνιστά «τη μεγαλύτερη και βιαιότερη αλλαγή εργασιακών σχέσεων στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους», όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την «ιερή συμφωνία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου