ΤΟΠΙΚΑ

Το κρύο έφερε παραγγελίες πετρελαίου

το-κρύο-έφερε-παραγγελίες-πετρελαίου-831345

Με φειδώ προμηθεύονται πετρέλαιο οι Βολιώτες – Μικρή μείωση στην τιμή της βενζίνης

Ευνοϊκή είναι θεωρητικά για τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων η πτώση της θερμοκρασίας, αλλά οι παραγγελίες που καταγράφονται το τελευταίο διήμερο είναι λιγότερες σε σύγκριση με πέρυσι. Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, η μείωση στις παραγγελίες πετρελαίου αγγίζει το 40%, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, με τους βενζινοπώλες να εκφράζουν την ανησυχία τους.

«Το τελευταίο διήμερο που σημείωσε πτώση η θερμοκρασία, είδαμε κάποιες παραγγελίες, σε αντίθεση με την εικόνα που υπήρχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρίας» όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος των βενζινοπωλών, Βάσω Κοντοχρήστου.

Κι ενώ η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει αγγίξει το 1,19 ευρώ, η τιμή της βενζίνης παρουσιάζει μείωση αντίστοιχα, φθάνοντας το 1,62 ευρώ, έναντι του 1,67 που ίσχυε μέχρι πρόσφατα, με την «υποχώρηση» να οφείλεται στη μείωση της τιμής του αργού πετρελαίου.

Στο μεταξύ, οι Βολιώτες παραμένουν διστακτικοί και φειδωλοί στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης λόγω της υψηλής τιμής, με το αίτημα της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης, που έχει κατατεθεί στην κυβέρνηση, να διατυπώνεται από όλους τους επαγγελματίες, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

«Ο κόσμος θέλει καλύτερη τιμή. Και εμείς αυτό θέλουμε και όλοι το ζητάμε και οι ομοσπονδίες και εμείς, να μειωθεί ο ειδικός φόρος για να έχουμε φθηνότερα καύσιμα και να προμηθεύονται οι καταναλωτές πετρέλαιο» υπογράμμισε η κ. Κοντοχρήστου.

Η μέση ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης που παραγγέλνουν οι καταναλωτές κυμαίνεται μεταξύ 300 και 500 λίτρων, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες, που τους δίνουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν σε μηνιαίες, άτοκες δόσεις το κόστος, λόγω εξαιρετικά περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων.

Μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου η κατάσταση που βιώνουν οι πρατηριούχοι εξακολουθεί να είναι δύσκολη, με την προσπάθεια επιβίωσης να αποτελεί καθημερινό «πονοκέφαλο» για τους επαγγελματίες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου