ΤΟΠΙΚΑ

Αυλαία ενδιάμεσων εκπτώσεων στην αγορά του Βόλου

αυλαία-ενδιάμεσων-εκπτώσεων-στην-αγο-831622

Ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην τοπική αγορά, με τους εμπόρους να κάνουν λόγο για τζίρους χαμηλότερους των προσδοκιών τους, σε ποσοστό που αγγίζει το 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι αγορές και τα έσοδα ήταν λιγότερα, σε σύγκριση με τον αριθμό των καταναλωτών που επισκέφτηκαν τα τοπικά καταστήματα στη διάρκεια του δεκαημέρου, που κλείνει σήμερα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος, η κίνηση ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με το υποτονικό διήμερο που προηγήθηκε. Στο φετινό εκπτωτικό δεκαήμερο, ωστόσο, σημειώθηκαν χαμηλότεροι τζίροι σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Παράλληλα, ο κ. Οντόπουλος υπογραμμίζει ότι η αυλαία του δεκαημέρου των εκπτώσεων για την περιοχή κλείνει σήμερα, εφιστώντας την προσοχή των εμπόρων. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «όποιος κάνει εκπτώσεις μετά την παρέλευση του δεκαημέρου, κινδυνεύει με τσουχτερό πρόστιμο, που το ελάχιστο ποσό είναι 5.000 ευρώ».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σημείωσε εξάλλου ότι οι Βολιώτες στήριξαν τις μικρές επιχειρήσεις και τον τόπο τους κατ’ επέκταση, αλλά στην συντριπτική τους πλειονότητα πραγματοποίησαν στοχευμένες αγορές. «Διαπιστώνουμε πλέον ότι οι καταναλωτές κάνουν έρευνα αγορών πριν καταλήξουν στη απόφαση τι θα αγοράσουν και γενικότερα είναι πάρα πολύ περιορισμένα τα χρήματα που έχουν στο πορτοφόλι τους και τα προορίζουν για καταναλωτικές δαπάνες» υπογράμμισε ο ίδιος.

Χαμηλότεροι τζίροι

Κατά γενική ομολογία το περσινό δεκαήμερο ήταν καλύτερο και από άποψη τζίρου και από άποψη επισκεψιμότητας, ενώ η μείωση της εμπορικής κίνησης, σε σχέση με πέρυσι, υπολογίζεται ότι αγγίζει διψήφιο αριθμό.

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών στράφηκε σε μεγάλο ποσοστό στα καλλυντικά, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους κλάδους, «αλλά είναι πολύ μικρή η διαφορά, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε από τα μέλη μας» σημείωσε ο κ. Οντόπουλος, ενώ προσέθεσε ότι «ο κόσμος θέλει να καταναλώσει, αλλά δεν έχει χρήματα».

Στο μεταξύ, κερδίζει διαρκώς έδαφος το πλαστικό χρήμα και η χρήση της κάρτας σημειώνει ανοδική πορεία, όπως διαπιστώνουν οι έμποροι.

Αναφερόμενος, τέλος, στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης των επαγγελματιών, ο κ. Οντόπουλος τονίζει ότι «κάθε μέρα είναι δύσκολη. Η πτωτική πορεία που ξεκίνησε από τις πρώτες μέρες του χρόνου, συνεχίζεται και βιώνουμε καταστάσεις που δεν είχαμε δει στα προηγούμενα χρόνια της κρίσης. Εχουμε πάρα πολλές υποχρεώσεις που αυξάνονται, ενώ οι τζίροι μειώνονται και για αυτό τον λόγο καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η καθημερινότητα των επαγγελματιών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου