ΤΟΠΙΚΑ

Ισραηλινοί επενδυτές στο Πήλιο

ισραηλινοί-επενδυτές-στο-πήλιο-832476

Περισσότερες από είκοσι νέες τουριστικές επιχειρήσεις τον τελευταίο χρόνο στη Μαγνησία – Περισσότεροι από 9.000 Ισραηλινοί επισκέπτες

Ενθαρρυντικά είναι τα δεδομένα που προκύπτουν στο πεδίο των τουριστικών επενδύσεων στη Μαγνησία, με τρεις νέες μονάδες ενοικιαζομένων δωματίων – διαμερισμάτων να έχουν δημιουργηθεί από Ισραηλινούς τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή του Χορευτού. Στο μεταξύ, αυξητική είναι φέτος η επισκεψιμότητα των Ισραηλινών. Περισσότερες από 9.000 δείχνουν τα στοιχεία ότι είναι οι επισκέψεις από τα αεροδρόμια Νέας Αγχιάλου, Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε περιοχές της Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τουριστικός πράκτορας και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Κώστας Λεβέντης, οι Ισραηλινοί αποτελούν ανερχόμενη δύναμη για τη Μαγνησία, με προοπτικές μεγαλύτερης αύξησης στο εγγύς μέλλον.

Οι επενδύσεις, όπως λέει, είναι στο dna των Ισραηλινών, οι οποίοι αγαπούν το Πήλιο και ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητα. Την ίδια ώρα, αρκετοί ξένοι, μεταξύ δε αυτών και Ισραηλινοί, ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, οι Ισραηλινοί αντιπροσωπεύουν την ξένη αγορά που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση, από άποψη αφίξεων, στη Μαγνησία.

Στο μεταξύ, από τον Ιούνιο του 2017, οπότε γίνεται ηλεκτρονικά η γνωστοποίηση λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων, στην ηπειρωτική Μαγνησία ειδικότερα έχουν γίνει γνωστοποιήσεις για δέκα νέες μονάδες ενοικιαζομένων δωματίων – διαμερισμάτων και τέσσερις νέες μονάδες, αντίστοιχα, τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών.

Στη νησιωτική Μαγνησία, αντίστοιχα, καταγράφονται 6 νέες μονάδες τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών, και επτά νέες μονάδες ενοικιαζομένων δωματίων – διαμερισμάτων.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, πριν από ενάμιση χρόνο η τουριστική αδειοδότηση για την απόκτηση σήματος λειτουργίας γινόταν μέσω του ΕΟΤ, ενώ πλέον οι διαδικασίες έχουν απλουστευθεί, καθώς πραγματοποιούνται μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που έχει τεθεί σε λειτουργία για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών του τουρισμού.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Σαρούκος, προϊστάμενος τμήματος έλεγχου, επιθεώρησης και τουριστικής ανάπτυξης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, «η διαδικασία της έκδοσης σήματος λειτουργίας έχει πλέον αντικατασταθεί από την υποχρέωση, από την πλευρά του επιχειρηματία, να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Εφόσον τα συγκεντρώσει, εισέρχεται με τους κωδικούς Taxisnet σε μια πλατφόρμα και κάνει ανάρτηση γνωστοποίησης λειτουργίας τουριστικού καταλύματος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου