Ευτυχώς που …τη γλίτωσε «Το Χαμόγελο»

ευτυχώς-που-τη-γλίτωσε-το-χαμόγελο-20245

Από όλη αυτή την ιστορία της μικρής Μαρκέλλας, που έπεσε θύμα απαγωγής και κακοποίησης από την «τριαντατριάχρονη κοκκινομάλλα», που επιτέλους απέκτησε ονοματεπώνυμο και δημόσια εικόνα, προτιμώ να σκέπτομαι συνεχώς εκείνο, που συνιστά τη θετική πλευρά της υπόθεσης. Τον καθοριστικό ρόλο, που έπαιξε, για τον εντοπισμό και τη διάσωση του μικρού κοριτσιού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Αν δεν ήταν άμεση η δράση της εθελοντικής οργάνωσης, με τη δημοσιοποίηση της εικόνας του παιδιού, δεν θέλω να σκέπτομαι τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί.

Είναι προφανές πως η δημοσίευση για την εξαφάνιση της μικρής δεν ήταν χρήσιμη μόνο κατά το ότι βοήθησε τον άνθρωπο στο βενζινάδικο να την αναγνωρίσει. Επιπλέον, λειτούργησε αποτρεπτικώς στα όποια σχέδια της απαγωγέως και εκείνων, που, είμαι βέβαιος, ότι βρίσκονται πίσω από αυτήν. Εκείνων που θεωρώ ότι είναι οι «χορηγοί», που τις εξασφάλιζαν αυτά τα «μάτσο πενηντάευρα», που βρέθηκε να κατέχει. Η άμεση κινητοποίηση του «Χαμόγελου», του ακούραστου κ. Γιαννόπουλου, την έκανε να φοβηθεί και να αφήσει τελικώς το παιδί ελεύθερο, σπεύδοντας να εξαφανιστεί, αφού κουρεύτηκε «αλά γκαρσόν» για να μην την αναγνωρίζουν.

Χρωστά πολλά η κοινωνία σε αυτή την οργάνωση, διότι το έργο, που προσφέρει, δεν σταματά στην αναζήτηση και την ανεύρεση παιδιών που εξαφανίζονται. Για πολλά από αυτά, που προέρχονται από επιεικώς χαρακτηριζόμενο ως ιδιόρρυθμο και μη ομαλό οικογενειακό περιβάλλον, η μεγάλη προσφορά της οργάνωσης είναι το «μετά». Αυτά που προσφέρει στα παιδιά μετά τον εντοπισμό τους. Από την παροχή στέγης ώς την ιατρική περίθαλψη και από την ψυχολογική υποστήριξη ώς τη βοήθεια στην εκπαίδευση.

Είναι και «Το Χαμόγελο» μία μη κυβερνητική οργάνωση, που δεν έχει σχέση με όσους στήνουν ΜΚΟ για να ροκανίζουν κονδύλια, αλλά προσφέρει πραγματικό έργο, στηριζόμενο στη μεγάλη αξία του εθελοντισμού, αυτού που τον ειρωνεύονται με τις αφίσες τους τα θολωμένα μυαλά των «αντιεξουσιαστών».

Ηταν πράγματι εξοργιστικό αυτό που επιχειρήθηκε από τον χαζοχαρούμενο υπουργό του Τσίπρα, τον Τρύφωνα Αλεξιάδη. Η οικονομική εξόντωση οργανώσεων, όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ή τα «Παιδικά Χωριά SOS», διότι, κατά την επιχειρηματολογία του, «στα χρόνια τής για πρώτη φορά Αριστεράς δεν γίνεται να εξαιρεθούν από τον ΕΝΦΙΑ».

Ευτυχώς, ο πάνδημος ξεσηκωμός ανέτρεψε τα σχέδιά τους και «Το Χαμόγελο» σώθηκε.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου