Ελλείψει έξυπνων μας περισσεύουν οι «εξυπνάκηδες

ελλείψει-έξυπνων-μας-περισσεύουν-οι-311980

Μόλις έχουμε καταφέρει να ξανασταθούμε στα πόδια μας, να κάνουμε τα πρώτα βήματα προς την ανάπτυξη, μετά από εφιαλτική περίοδο κρίσης. Υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι αντί να ασχολούνται με το πώς θα βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τη ζωή μας, επινοούν «εξυπνάδες» για να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Επίσης, πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης, που, κάνοντας την «τρίχα τριχιά», παίζουν με τις αντιδράσεις τους το παιχνίδι εκείνων των «εξυπνάκηδων», σε μια κοινωνία που, δυστυχώς, οι εξυπνάκηδες υπερτερούν των έξυπνων, ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή είναι η ουσία όλου του θορύβου περί την «εξυπνάδα» κάποιων, που θέλησαν να κερδίσουν τα κατά των Αντι Γουόρχολ πέντε λεπτά δημοσιότητας, στήνοντας ψησταριά με χοιρινά έξω από χώρο φιλοξενίας μουσουλμάνων προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά. Γεγονός που θα είχε πέσει στο κενό, αν δεν «τσιμπούσαν» κάποιοι πολιτικοί. Από τον Γιαννούλη του ΣΥΡΙΖΑ, που έφερε το θέμα στη Βουλή ζητώντας …ποινικές διώξεις και εκστρατεύοντας κατά της κυβέρνησης, λες και η ψησταριά είχε στηθεί με χορηγία του Κυριάκου, ώς τους Κυρανάκη, Πλεύρη και άλλους της ΝΔ, που θεώρησαν …καθήκον τους να υπερασπισθούν πράξη, η οποία δεν είναι δα και απαύγασμα ανθρώπινης συμπεριφοράς, απέναντι σε κάποιους που βιώνουν τα προσωπικά τους δράματα.

Ασφαλώς είναι δικαίωμά μας να καταναλώνουμε χοιρινό και να πίνουμε μπίρες, που είναι απαγορευμένα στους φανατικούς μουσουλμάνους. Ας ξεχάσουμε για μια στιγμή ότι πρόκειται για μουσουλμάνους. Ακόμη και αν οι φιλοξενούμενοι στα Διαβατά είναι όλοι τους χριστιανοί, πόσο ανθρώπινο είναι να …τσικνίζεις γλεντοκοπώντας επιδεικτικώς κάτω από τη μύτη καθημαγμένων συνανθρώπων σου; Εχει σχέση αυτό με την ελληνική λεβεντιά ή το ελληνικό φιλότιμο, για τα οποία επαιρόμαστε;

Αν θέλουμε να δώσουμε μαθήματα σε πρόσφυγες και μετανάστες, που ενδεχομένως δεν είναι πρόθυμοι να συμμορφωθούν προς τους ελληνικούς νόμους, τα ήθη και τα έθιμά μας, πρέπει να γίνεται με πολιτισμένη συνέπεια υπεράσπισης των δικών μας αξιών, χωρίς προσβλητικές προκλήσεις. Να διέπεται από το πνεύμα, που εξέφρασε το 2010 με το αυστηρό μήνυμά του ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας προς τους μουσουλμάνους, που ζούσαν στη χώρα του:

«Αφού διαλέξατε να έρθετε στη χώρα μας, σεβαστείτε τον τρόπο ζωής μας και μην επιχειρείτε να μας επιβάλλετε τον δικό σας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου