Kolotoumpano 462 όταν ο Τσίπρας… ακούει τους πολίτες

kolotoumpano-462-όταν-ο-τσίπρας-ακούει-τους-πολίτε-454180

Αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν ο πρωθυπουργός της πατρίδας μας, θα μπορούσαμε με τα σκέρτσα και τις κωλοτούμπες του να διασκεδάζουμε. Αλλά, φευ, καθόρισε με τις επιλογές του την πορεία του τόπου. Για δεκαετίες. Οι συνέπειες της μεγάλης κωλοτούμπας του μνημονιοσχίστη Αλέξη Τσίπρα, που μας δέσμευσε με το τρίτο «αριστερό» μνημόνιο και την …ουρά του ώς το 2070, δεν είναι δυστυχώς για γέλια.

Συνεχίζει, όμως, απτόητος τις κωλοτούμπες. Δεκάρα δεν δίνει αν γελοιοποιείται στα μάτια των πολλών. Αρκεί, όπως προσδοκά, να ξεγελάσει ένα ποσοστό ψηφοφόρων, ικανό να τον καταστήσει ιδιοκτήτη ενός νέου κομματικού μορφώματος. Απολύτως αρχηγικού και προσωπικού. Κάτι για το οποίο, μεθοδικότατα, παλεύει από το 2014, όταν «γλυκάθηκε» με τη νίκη του στις ευρωεκλογές. Τρώγοντας και κλαδεύοντας τον έναν μετά τον άλλον, όποιον ονειρευόταν ένα «αριστερό κόμμα αρχών». Οποιον τον έβλεπε ως «σύντροφο πρόεδρο» και όχι ως αρχηγό. Δείτε τώρα πόσο κωμική είναι η τελευταία κωλοτούμπα του.

Ηταν εκείνος που επέβαλε, προ έτους, σε βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το εμπάργκο κατά του Σκάι. Προ είκοσι μόλις ημερών μάλιστα προειδοποιούσε τους υποψηφίους βουλευτές του πως όποιος τολμήσει να εμφανισθεί στον Σκάι τίθεται εκτός ψηφοδελτίου. Τώρα, ο πανικός της επερχόμενης ήττας τον οδηγεί σε μια ακόμη κωλοτούμπα. Σπάει ο ίδιος το εμπάργκο που επέβαλε.

Πιο γελοία όμως και από την ίδια την απόφασή του είναι η …δικαιολογία, που σέρβιρε με ανάρτησή του στο fb:

«Προχθές στην Τρίπολη με πλησίασε ένας άντρας γύρω στα εξήντα. Μου είπε, «θέλω να σου πω κάτι. Αφού ο Μητσοτάκης αρνείται το ντιμπέιτ, πήγαινε εσύ στο γήπεδό του και άστον αν θέλει να μην έρθει να αγωνιστεί». Του λέω τι εννοείς; Μου λέει, «πήγαινε στον Σκάι και άστους να σε ρωτήσουν ό,τι θέλουν ανοιχτά και να απαντήσεις ανοιχτά. Και άστον να μην έρθει, αφού δεν τολμά. Εσύ τολμάς…». Του είπα δεν έχεις άδικο. Αποφάσισα λοιπόν την Τρίτη το βράδυ να πάω στην τηλεόραση του Σκάι».

Τι ήθελε να πει ο ποιητής; Οτι αφουγκράζεται τους πολίτες και ανταποκρίνεται σε εκείνα που του λένε. Ποιος; Αυτός ο όποιος όταν μια συνταξιούχος στη Λήμνο τού παραπονέθηκε «μου έκοψες τη σύνταξη» της απάντησε αγενέστατα: «Τι να σου κάνω μωρέ;».

Αυτός ο άνθρωπος μας κυβέρνησε 54 μήνες. Φτάνει πια…

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου