Συμφωνώ και …επαυξάνω με τη θέση Τσίπρα

συμφωνώ-και-επαυξάνω-με-τη-θέση-τσίπρ-509535

Συμφωνώ απολύτως μαζί σας κ. πρόεδρε. Εχετε απόλυτο δίκιο, όταν δηλώνετε ότι οι ευρωεκλογές, για τις οποίες θα ψηφίσουμε σε λίγες μέρες, είναι η εγκυρότερη δημοσκόπηση, που θα καταγράψει τη βούληση των πολιτών, τοποθετώντας κάθε κόμμα και κάθε «κατεργάρη» στον «πάγκο» του. Αρκεί, την επομένη των εκλογών, λίγο δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα, όταν η εικόνα του αποτελέσματος θα είναι πεντακάθαρη, να έχετε την ίδια άποψη και να μη σας δούμε να κάνετε πάλι καμιά κωλοτούμπα.

Τον Μάιο του 2014, όταν η «πιο έγκυρη δημοσκόπηση», δηλαδή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα, με εντυπωσιακή αύξηση των ποσοστών του, ξεκινήσατε έναν αγώνα ανατροπής της τότε κυβέρνησης, ζητώντας άμεση διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εθνικών εκλογών. Με το επιχείρημα ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κατέγραψε μια «δυσαρμονία ανάμεσα στη λαϊκή βούληση, τη λαϊκή πλειοψηφία και τη σύνθεση του Κοινοβουλίου». Δυσαρμονία που επιβαλλόταν να διορθωθεί, όπως υποστηρίζατε με όλα τα μέσα που είχατε στη διάθεσή σας, με την άμεση προσφυγή στις κάλπες για ανάδειξη νέας εθνικής αντιπροσωπείας και νέας κυβέρνησης.

Τι πρέπει να περιμένουμε λοιπόν, όταν ξημερώνοντας η 27η Μαΐου θα έχει καταγραφεί με την ψήφο των πολιτών μια νέα «δυσαρμονία λαού και Βουλής»; Οταν δηλαδή θα έχει πανηγυρικώς αποδειχθεί ότι εσείς, που κυβερνάτε με οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την οποία μάλιστα εξασφαλίζετε με εξαγορές βουλευτών, δεν έχετε πια την εμπιστοσύνη του λαού;

Αν κερδίσετε τις ευρωεκλογές, αν δηλαδή καταφέρετε να παραμείνετε πρώτο κόμμα στην επιλογή των ψηφοφόρων, δικαίως να πανηγυρίσετε. Και ευλόγως να συνεχίσετε να κυβερνάτε ως τη συνταγματική λήξη της θητείας σας. Αν όμως χάσετε, αν έλθετε δεύτερο κόμμα, με την επιβαρυντική μάλιστα περίπτωση ότι δεν έχετε πια συμμαχική δύναμη στήριξης, από τότε που σας εγκατέλειψε ο Καμμένος, τότε πράγματι δεν σας απομένει άλλη διέξοδος παρά να επισκεφτείτε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να υποβάλετε την παραίτησή σας.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα συνιστά «πολιτική έκτροπη» και «παραβίαση του Συντάγματος». Κάτι που δεν έχει αξία όταν το λέει οποιοσδήποτε άλλος, όση βαρύτητα έχει όταν το έχετε πει εσείς ο ίδιος. Που δεν αναγνωρίζατε σε εκείνη τη Βουλή το δικαίωμα να εξαντλήσει τη θητεία της, ούτε να εκλέξει πρόεδρο.

Οπως στρώσατε τον Μάιο του 2014, πρέπει και να κοιμηθείτε τώρα.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου