Για χάρη του «βασιλικού» αφέθηκαν και οι …γλάστρες

για-χάρη-του-βασιλικού-αφέθηκαν-και-510792

Τυχεροί ήταν οι έξι από τους επτά συλληφθέντες το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Κουμουνδούρου, μετά την επίθεση ομάδας «αναρχικών» ή «αντιεξουσιαστών» εναντίον της αστυνομικής δύναμης, που φρουρεί τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ο έβδομος τυγχάνει να είναι γόνος του τρίτου τη τάξει στην πολιτειακή μας ιεραρχία. Του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Οπότε, για χάρη του «βασιλικού» αφέθηκαν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι, με τον ισχυρισμό ότι δεν προέκυψε τίποτε σε βάρος τους. Απλώς περνούσαν τα «παιδιά» από το σημείο.

Για τον ίδιο τον υιό Βούτση το γραφείο Τύπου του προέδρου της Βουλής μάς ενημέρωσε ότι «διασκέδαζε σε χώρο και χρόνο, που δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια και για αυτό αφέθηκε ελεύθερος». Οπως, εννοείται, δεν είχε «καμία σχέση» και με την εισβολή στη Βουλή την Πρωταπριλιά του 2015, κατά την οποία κάποιοι συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της φρουράς, μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, αλλά ο κ. Βούτσης διέταξε να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι. Οπερ και εγένετο. Διότι, προφανώς, εκτιμήθηκε ότι τα «παιδιά» θέλησαν απλώς να κάνουν μια πρωταπριλιάτικη φάρσα.

Εγραψα τότε ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες και με υψηλή εντολή αφεθέντες ήταν και ο υιός Βούτσης. Τότε όλα έγιναν σιωπηλά. Τώρα τουλάχιστον μάθαμε ότι «προσήχθη».

Το «παιδί» είναι συνεπές προς την ιστορία του. Εχει διαπρέψει ως επίδοξος ληστής καταστήματος της Εθνικής, όπου τα έκανε μούσκεμα με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να καταδικασθεί. Μετά την καταδίκη του, τα ίδια άτομα, τα οποία τώρα αγωνίζονται για τα …δικαιώματα του πολυδολοφόνου Κουφοντίνα, οργάνωναν πορείες και έγραφαν συνθήματα στους τοίχους με παρόμοιο αίτημα για εκείνον: «Λευτεριά στον επαναστάτη ληστή τραπεζών Γιώργο Βούτση – Βογιατζή».

Αργότερα τον είδαμε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού να είναι μεταξύ μιας δράκας ατόμων, που αποθέωναν τον Κουφοντίνα κατά την έξοδό του, όταν του χορηγήθηκε η πρώτη σαρανταοκτάωρη άδεια. Να τον εναγκαλίζεται με το ίδιο πάθος, που επέδειξε και ο γιος Κουφοντίνας. Λέτε σήμερα, την ώρα που οι «σύντροφοι» και συναγωνιστές του πορεύονται και τα σπάνε για το ίνδαλμά του, τον Κουφοντίνα, εκείνος να «διασκέδαζε σε χώρο και χρόνο, που δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια»;

Πόσο πιο τίμια θα ήταν μία δήλωση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις και τις πρακτικές του κανακάρη του…

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου