Γκέμπελς ζεις, εσύ τους οδηγείς

γκέμπελς-ζεις-εσύ-τους-οδηγείς-512440

Σε λιγότερο από δεκαπέντε ημέρες θα προσέλθουμε στις κάλπες για να επιλέξουμε ποιο κόμμα μάς εκφράζει ως προς τον προσανατολισμό μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και ως προς τις προσδοκίες μας για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση. Και πρέπει να το κάνουμε με καθαρό μυαλό. Αλλά φαίνεται πως αυτό ακριβώς θέλουν να αποφύγουν οι κυβερνώντες. Το καθαρό μυαλό. Διό και επιδίδονται σε μια τιτάνια προσπάθεια συσκότισης και παραπλάνησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για το παράδειγμα της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος», που αποφάσισε να λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα. Και η οποία όχι μόνον δεν αυξάνει τις ημέρες και τις ώρες εργασίας του προσωπικού της, αλλά αντιθέτως τις μειώνει κατά τρεις και πλέον ώρες. Χωρίς να περικόπτει ούτε κατά δεκάρα τις αποδοχές των εργαζομένων. Ενώ για να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν από τη μετάβαση στο καθεστώς της συνεχούς επταήμερης λειτουργίας της, αυξάνει το προσωπικό της δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Από αυτή την καθαρή έκφραση ευχής, να βρει μιμητές μια τέτοια πρακτική και από άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, πιάστηκε πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας και εν συνεχεία όλος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος και των …γεφυροποιιών. Για να καταγγείλουν τον Μητσοτάκη ότι θα μας βάλει όλους να δουλεύουμε επτά ημέρες την εβδομάδα …καταργώντας το πενθήμερο.

Και τι πειράζει που είναι τόσο χονδροειδές το ψέμα τους; Ισα – ίσα. Αυτός είναι ο κανόνας για να γίνει …ευκολοχώνευτο από κάποιους ένα ψέμα. Είναι ο κανόνας, που δίδαξε ο υπουργός προπαγάνδας του ναζιστικού καθεστώτος της Γερμανίας, ο Πάουλ Γιόζεφ Γκέμπελς:

«Οσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται τόσο πιο πιστευτό γίνεται».

Οχι. Δεν θέλουν. Δεν τους συμφέρει να προσέλθουμε νηφάλιοι και ψύχραιμοι στις κάλπες. Θέλουν η εκλογική διαδικασία να γίνει μέσα σε θολά νερά. Διότι μόνο μέσα στα θολά νερά μπορούν, αείποτε, οι φελλοί και τα σ…. να ελπίζουν ότι μπορούν να επιπλεύσουν.

Γι’ αυτό δεν έχει και καμία αξία για δαύτους οποιαδήποτε επίκληση της λογικής. Ούτε και οι καθαρές εξηγήσεις που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διό και επαναλαμβάνουν, ο ένας μετά τον άλλον, στη διαπασών το χονδροειδές ψέμα. Διότι έχουν το …ηθικό πλεονέκτημα να λειτουργούν ως σύγχρονοι μικροί γκεμπελίσκοι. Και ό,τι προκύψει.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου