Πόσο πάνε τα «κουκιά»; 500 η οκά!!!

πόσο-πάνε-τα-κουκιά-500-η-οκά-519683

Ο πανικός δεν κρύβεται. Αρον – άρον επέστρεψε στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας, διακόπτοντας την περιοδεία του. Για να οργανώσει μια παράσταση …φιλανθρωπίας. Επιδιώκοντας να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από την αποκάλυψη για τις «σκαφάτες» διακοπές του στη θαλαμηγό εφοπλιστή, που προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις. Το μέσον παλιό και …σάπιο. Παροχές της τελευταίας ώρας, 18 ημέρες πριν οι πολίτες προσέλθουν στις κάλπες.

Το πρώτο ερώτημα είναι αν οι «παροχές» είναι γνήσιες. Αν αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση «σκέφτεται τον λαό», σε αντίθεση με την «αντιλαϊκή Δεξιά».

*** Παροχή πρώτη. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα από 24% στο 13%, του ΦΠΑ εστίασης από 24% στο 13% και του ρεύματος από το 13% στο 6%. Δηλαδή ακριβώς στα επίπεδα που ήταν αυτές οι επιβαρύνσεις το 2014, όταν κυβερνούσαν οι «Σαμαροβενιζέλοι». Μας ξεζούμισαν ο Τσίπρας και τα συντρόφια του επί τέσσερα χρόνια και τώρα ελπίζουν ότι θα μας ξεγελάσουν, επειδή, για τις τελευταίες ημέρες της παραμονής τους στην εξουσία, μας ξαναγυρίζουν στο 2014.

*** Παροχή δεύτερη. Ενα «κοκαλάκι» πεντακόσιων ευρώ σε κάθε συνταξιούχο, που το βαπτίζουν «δέκατη τρίτη σύνταξη». Και προσδιορίζουν ότι θα καταβάλλεται κατά τον Μάιο. Με την πονηρή σκέψη ότι όποιος συνταξιούχος πάρει το πεντακοσάρικο θα πάει στις 26 Μαΐου στην κάλπη για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον Τσίπρα. Ακόμη και οι χιλιάδες συνταξιούχοι, που δεν τους αποδίδονται η σύνταξη, το επικουρικό, το εφάπαξ για να τα εμφανίζουν σαν …πλεόνασμα οι αλχημιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας και οι παρατρεχάμενοί του είναι ανιστόρητοι. Προσδοκούν ότι με τέτοια κόλπα θα ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους και θα αναστρέψουν το κλίμα φθοράς, που τους παρασύρει. Κάποιος πρέπει να τους θυμίσει ποια τύχη είχαν, στην πρόσφατη ιστορία, παρόμοιες επιχειρήσεις κυβερνήσεων, που είχαν πάρει τον κατήφορο:

*** Το 1981 ο Γεώργιος Ράλλης περιερχόταν την επαρχία και μοίραζε «επιταγές της ΕΟΚ», αλλά έχασε παταγωδώς.

*** Το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου έριξε το σύνθημα «Τσοβόλα δώστα όλα», αλλά οι ψηφοφόροι τον καταψήφισαν σε τρεις αλλεπάλληλες αναμετρήσεις.

*** Το 2003 ο Κώστας Σημίτης βλέποντας τη φθορά, που είχε προκαλέσει η φούσκα του Χρηματιστηρίου, κατέφυγε σε παροχές, αλλά τις εκλογές του 2004 τις κέρδισε η ΝΔ.

Τώρα είναι η σειρά τους. Και δεν γλιτώνουν.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου