Κάντε πιο ουσιαστική αντιπολίτευση

κάντε-πιο-ουσιαστική-αντιπολίτευση-520924

Λόγια ξεκάθαρα. Αρνούμαι την αντίληψη, κατά την οποία κάθε επιχειρηματίας είναι ηθικώς …λεπρός. Και κατά συνέπεια όποιος έχει φίλους επιχειρηματίες έχει κολλήσει από τη λέπρα τους. Τιμώ όσους τολμούν, διακινδυνεύουν περιουσίες για να κρατήσουν όρθιες επιχειρήσεις, από τη λειτουργία των οποίων όλοι, η πατρίδα, η οικονομία μας ωφελούνται. Υπό την προϋπόθεση ότι σέβονται τους νόμους και τους ηθικούς κανόνες.

Αρνούμαι, συνεκδοχικώς, να δεχθώ την άκρως λαϊκιστική μορφή αντιπολίτευσης, κατά την οποία το μέγα έγκλημα του Αλέξη Τσίπρα ήταν το γεγονός ότι φιλοξενήθηκε σε θαλαμηγό γνωστού εφοπλιστή για τις θερινές διακοπές του. Αν υπάρχει κάτι επιλήψιμο στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι αυτό το ίδιο το γεγονός. Ιδίως όταν λάβουμε υπόψη μας ότι ο συγκεκριμένος, μακαρίτης πλέον, εφοπλιστής δεν είχε συναλλαγές με το δημόσιο. Οτι το άφθονο χρήμα του δεν το απέκτησε όπως π.χ. ο Κόκκαλης ή ο Κουρής, «λαμπροί» πολιτικοί υποστηρικτές του κ. Τσίπρα, ως προμηθευτής του δημοσίου. Αλλά ασκώντας το επιχειρείν στον ιδιωτικό τομέα.

Το επιλήψιμο για τον Αλέξη Τσίπρα είναι η υποκρισία του. Διότι εκείνος κατηγορούσε συλλήβδην τους αντιπάλους του, τους κατ’ αυτόν ανήκοντες στο «παλιό» και «σάπιο», ως φιλοξενούμενους σε κότερα. Και δυστυχώς γι’ αυτόν, στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας αυτά παραμένουν ως καταγραφές. Ετσι ώστε να μπορεί σήμερα να του τις «τρίβει στο πρόσωπο» οποιοσδήποτε. Οπως τη σχετική αναφορά του σε συνέντευξη, που είχε δώσει στον κ. Αρβανίτη, που τάχα άσκουσε… ανεξάρτητη δημοσιογραφία στην ΕΡΤ. Τόσο …ακομμάτιστη, ώστε να επιβραβεύεται τώρα από τον κ. Τσίπρα με μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν άριστα τη δουλειά τους, όταν αποκαλύπτουν το γεγονός ότι ο καταγγέλλων τους άλλους ως έχοντες …μιανθεί από σχέσεις με επιχειρηματίες, κάνει το ίδιο, αλλά σε συνθήκες … «συνωμοτικής δουλειάς», όπως έλεγαν παλιά οι παράνομοι κομμουνιστές.

Αφού η πολιτική του Τσίπρα άρεσε στον μακαρίτη Παναγόπουλο, όπως δηλώνει η χήρα του, καλώς του πρόσφερε τη θαλαμηγό του για πολυτελείς διακοπές. Το έντιμο και ευθύ όμως θα ήταν να είχε κάνει την επιλογή του ο κ. Τσίπρας δημοσίως. «Ολα στο φως» όπως διαλαλεί.

Οσο για την αντιπολίτευση, ας δώσει το βάρος της σε τόσα άλλα, που βαρύνουν την πολιτική του Τσίπρα και όχι στη δημιουργία λαϊκιστικών εντυπώσεων.

Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου